Головна Новини Суспільство Кримінал Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків "ДНР", - ДБР (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків "ДНР", - ДБР (Відео)

Ексдепутат фінансував бойовиків в псевдореспубліці та привласнив артефакти з Криму

24 червня 2022, 13:45
Поділіться публікацією:








Правоохоронці викрили ексдепутата Валерія Горбатова, що був народним депутатом, а раніше керівником Ради міністрів АР Крим. Про це повідомляють в прес-службі ДБР.

Колишній політик активно займався бізнесом й після анексії півострова та окупації частини території України продовжив підприємницьку діяльність. Чоловік платив податки на користь бойовиків псевдореспубліки так званої "ДНР". Бізнес тримає експосадовець й в Криму, він став партнером очільника окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова та його дружини, отримавши довіреності на користування частиною майна сім'ї. Відомо, що бізнесмен має відношення до "Горлівської паперової фабрики" та ТОВ "Благодійний Союз (БС)" в ОРДЛО. На окупованих територіях підприємствами "керують" його родичі та довірені особи.

Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків "ДНР", - ДБР (Відео)

Фотоколаж ДБР

Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків ”ДНР”, - ДБР (Відео) - фото 2

"Слідчі ДБР зібрали неспростовні докази причетності Валерія Горбатова до фінансування дій, направлених на повалення конституційного ладу в Україні, зміни її меж або державного кордону та виправдання агресії проти України", — наголосив директор ДБР Олексій Сухачов.

Як відомо, ексдепутат та колаборант виїхав з Києва на окуповані території напередодні 24 лютого 2022 року. Відкрито провадження проти Горбатова за частиною 4 статті 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України); частиною 3 статті 436-2 КК України — виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України.

Як з'ясувалося експосадовець не лише займається бізнесом, а й привласнює артефакти. ДБР та поліція під час обшуків офісу Горбунова в столиці знайшли більше шести тисяч одиниць історичних та культурних цінностей. Попередньо, це колекції, що були викрадені з музеї Криму та частина з артефактів придбана в "чорних археологів".

Під час експертизи було встановлено, що ці колекції мають історичне значення й датуються епохами від бронзового віку до пізнього середньовіччя. Серед речей в офісі колаборанта — скіфські мечі Акінак, списи, сокири, стріли, різних періодів монети, кольчугу ХІІ сторіччя, шоломи епохи Еллінізму та посуд Трипільської культури. Вартість вилучених речей — кілька мільйонів доларів. Артефакти видно на відео ДБР. Виставку цінностей вже провели в Києві.

Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків ”ДНР”, - ДБР (Відео) - фото 3
Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків ”ДНР”, - ДБР (Відео) - фото 4
Екснардепа підозрюють в фінансуванні бойовиків ”ДНР”, - ДБР (Відео) - фото 5

Як писав портал, в Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини