Головна Новини Суспільство Кримінал Навіщо чоловік викрав бронзовий бюст із Байкового кладовища
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо чоловік викрав бронзовий бюст із Байкового кладовища

У поліції підозрюють, що чоловік міг вчинити й інші злочини на Байковому цвинтарі

2 вересня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Чоловік викрав з Байкового кладовища бронзовий бюст відомого льотчика, Героя Радянського Союзу. Про це повідомляють в прес-службі Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Навіщо чоловік викрав бронзовий бюст із Байкового кладовища

Чоловік викрав бронзовий бюст з Байкового кладовища, фото Нацполіції

Причина злочину — нажива. Бюст чоловік продав за 10 тисяч гривень, гроші витратив на свої потреби. Втім, його швидко розшукали за допомогою камер спостереження "Безпечне місто". Чоловіка затримали, слідчі оголосять йому про підозру у вчиненні злочину передбаченого за частиною 2 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу.

Відомо, що виявили крадіжку охоронців цвинтаря й одразу ж повідомили до поліції. На місце прибули правоохоронці відділу кримінальної поліції і слідчі Голосіївського управління. На відео з камер спостереження видно, що чоловік поїхав  від цвинтаря на автівці марки "Шкода" світлого кольору.

Особу затриманого встановлено, це 40-річний мешканець Чернігівської області, що має судимість за майнові злочини. У поліції підозрюють, що чоловік міг вчинити й інші злочини на Байковому цвинтарі. Також встановлюють осіб, які придбали бюст та тих, хто допомагав підозрюваному. Якщо вину затриманого буде доведено у суді, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", справу "Ощадбанку" передано до суду 2 вересня. Розслідування завершено, в обвинувальному акті фігурують 12 осіб, серед яких працівники банку, власники та працівники підприємств групи "Креатив" й оцінювач. Підозрювані протягом двох минулих років заволоділи грошима в сумі 20 мільйонів доларів США. У той час 20 мільйонів доларів дорівнювали 160 мільйонам гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини