Головна Новини Суспільство Кримінал Нацгвардієць, який розстріляв п’ятьох людей, отримав вирок суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацгвардієць, який розстріляв п’ятьох людей, отримав вирок суду

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони засудила нацгвардійця Артемія Рябчука до довічного ув'язнення за вбивство п'ятьох людей.

23 квітня 2024, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нацгвардієць Артемій Рябчук 27 січня на території машинобудівного заводу "Південмаш" у  Дніпрі вбив п’ятьох людей та ще п’ятьох поранив. Як повідомляє Офіс генпрокурора, суд визнав його винним та призначив довічне позбавлення волі.

Нацгвардієць, який розстріляв п’ятьох людей, отримав вирок суду

Нацгвардієць Артемій Рябчук. Фото з відкритих джерел

Дніпровська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону ухвалила вирок солдату-строковику Нацгвардії України Артемію Рябчуку.

"Суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю. Нацгвардійцю призначено покарання – довічне позбавлення волі", — йдеться в заяві Офісу генпрокурора.

В ході слідства встановили, що під час видачі зброї на заводі "Південмаш", де Рябчук був включений до складу варти, що охороняла територію державного підприємства, нацгвардієць почав раптово стріляти. Крім того, відео, яке потрапило в мережу показує, що чоловік повертався та добивав поранених. 

Внаслідок стрілянини четверо нацгвардійців та одна цивільна працівниця заводу загинули на місці. Ще п’ять співслужбовців отримали поранення. Після інциденту Артемій Рябчук втік з місця стрілянини зі зброєю. Невдовзі його затримали правоохоронці органи, а у суді Артемій Рябчук повністю визнав свою провину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зброю, яку найчастіше використовують серійні вбивці.

Також "Коментарі" писали про 10 найбільш кримінальних міст Східної Європи. Лідерство очолило місто Дніпро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини