Головна Новини Суспільство Кримінал НАБУ опублікувало відео, на якому екс-міністр намагається дати представникам відомства хабар в 5 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ опублікувало відео, на якому екс-міністр намагається дати представникам відомства хабар в 5 млн гривень

Сума хабара була названа "історичною"

31 грудня 2020, 15:55
Поділіться публікацією:

Після того як столичний суд Печерського району вирішив забрати у Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про корупційні діяння екс-міністра екології, де мова йде про суму в 5 млн доларів, НАБУ оприлюднило частину аудіо- та відеоматеріалів.

НАБУ опублікувало відео, на якому екс-міністр намагається дати представникам відомства хабар в 5 млн гривень

Так, детективи антикорупційного відомства вважають, що нібито правозахисник екс-міністра екології Миколи Злочевського спільно з представником столичної податкової служби через посередників намагалися підкупити керівництво НАБУ для того, щоб справу за підозрою в заволодінні ними коштів, виділених Нацбанком як рефінансування "Реал-Банку" було закрито. За словами представників відомства, фіксація корупційного правопорушення стала "історичною", оскільки за весь час незалежності України жодного разу не вдавалося у вигляді готівки такі гроші.

Після закінчення слідства, всі докази причетності Злочевського були спрямовані в Антикорупційний суд. Разом з тим Печерський суд своїм рішенням ухвалив зобов'язати генпрокурора Ірину Венедиктову позбавити НАБУ вести цей процес і передати іншому органу.

На відеозаписі задокументовано той момент, коли представник НАБУ представився під час передачі доларів і заявив, що це спецоперація антикорупційного відомства під прикриттям.


Раніше "Коментарі" писали про те, що Національне антикорупційне агентство публічно звинуватило генпрокурора Ірину Венедиктову в покриванні корупціонерів і тиску на слідство. Так, стало відомо, що за інформацією НАБУ, 1 грудня Венедиктова без вивчення матеріалів кримінальної справи та правових підстав змінила процесуальних керівників у веденні кримінальної справи про незаконне заволодіння 81 мільйона гривень

Крім того, порталу стало відомо про те, що Офіс генпрокурора заявив, що НАБУ безпідставно звинуватило Ірину Венедиктову в перешкоджанні до притягнення винних до відповідальності у справі Нацгвардії про заволодіння 81 млн грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nabudaily/2405
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини