Головна Новини Суспільство Кримінал На Сумщині привласнили мільйони "ковідних" грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сумщині привласнили мільйони "ковідних" грошей

Підрядників з Полтави підозрюють в розкраданні грошей

4 жовтня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

На будівництво та ремонт приміщень для хворих на COVID-19 було виділено з державного бюджету 2,7 мільйона гривень. Однак виявилося, що кошти скінчилися, а роботи не зроблені. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

На Сумщині привласнили мільйони "ковідних" грошей

Слідчі виявили розкрадання бюджетних коштів, фото СБУ

В Сумській області управління охорони здоров'я уклало договір з підрядниками, що мали виконати ремонтні та будівельні роботи. Мова  йшла про ремонт трьох амбулаторій та будівництво госпітальної бази — додаткового відділення для хворих COVID-19.

Однак роботи були не зроблені, відділення не готове для прийому пацієнтів, ремонт недороблений. Підрядник же в цей час отримав мільйони грошей.

Відомо, що проводився тендер ще рік тому. У тендері перемогу здобула компанія з Полтави. Строки виконання робіт — з осені 2020 року до весни 2021 року.

У бухгалтерські документи підрядники вписували накладні на придбання товарів та матеріалів, які насправді не купували. Акти виконаних робіт також не відповідали дійсності, адже більшість заявлених робіт не була фактично виконана.

Працівники фіскальної служби та Держаудитслужби підрахували скільки грошей незаконно отримали підрядники, сума — 2,7 млн гривень з державного Фонду боротьби з пандемією COVID-19. Тепер за фактами, які викрило СБУ, договір з підрядником мають розірвати.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Донецьку справжня катастрофа з захворюваністю на коронавірус. В окупованому Донецьку катастрофічно не вистачає лікарів, лікарні переповнені, швидкі вже навіть не приїжджають на виклики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини