Головна Новини Суспільство Кримінал Має медаль "За возвращение Крыма": в Україні затримано проросійського активіста
commentss НОВИНИ Всі новини

Має медаль "За возвращение Крыма": в Україні затримано проросійського активіста

Чоловік є учасником незаконного збройного формування під назвою «Ялтинська рота народної самооборони Криму»

31 серпня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Прихильника "Русского міра" затримали на території України. Чоловік навіть нагороджений медаллю за допомогу окупантам в Криму. Про це повідомляють у прес-службі Служби безпеки України.

Має медаль "За возвращение Крыма": в Україні затримано проросійського активіста

В Україні затримано проросійського активіста, фото СБУ

Контррозвідка викрила бойовика в Херсонській області. Відомо, що чоловік проживав у Ялті й в 2014 році захопився ідеєю "повернення" півострова під владу Росії. Тоді чоловік став учасником незаконного збройного формування під назвою "Ялтинська рота народної самооборони Криму".

У 2014 році ці дружинники отримали зброю та здійснювали патрулювання українських міст. Завданням роти була протидія мирним акціям, залякування патріотично налаштованих мешканців півострова, що не хотіли відділятися від України.

За заслуги перед окупаційною владою на території Автономної республіки Крим чоловіка нагородили медаллю "За возвращение Крыма". Нагороду йому вручило військове керівництво від Міністерства оборони Російської Федерації.

Наразі прихильнику анексії Криму оголосили про підозру. Суд обере йому міру запобіжного заходу. Жителю Ялти інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 260 (створення не передбачених законом воєнізований або збройних формувань) Кримінального кодексу України.


Має медаль ”За возвращение Крыма”: в Україні затримано проросійського активіста - фото 2
Має медаль ”За возвращение Крыма”: в Україні затримано проросійського активіста - фото 3



Як повідомляв портал "Коментарі", розслідування у справі за фактом підготовки теракту російським бойовиком завершено, матеріали передали до суду. Відомо, що контррозвідка СБУ викрила чоловіка, що готував теракт. За матеріалами справи, таке завдання затриманому дали в Федеральній службі безпеки Росії (ФСБ РФ), де раніше завербували чоловіка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини