Головна Новини Суспільство Кримінал Кілька поліціянтів з Луганської області підозрюються в державній зраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька поліціянтів з Луганської області підозрюються в державній зраді

В Луганській області кілька поліціянтів перейшли на бік ворога

13 березня 2022, 13:06
Поділіться публікацією:

Четверо працівників правоохоронних органів підозрюються в державній зраді та співпраці з окупантами й бойовиками "ЛНР". Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Кілька поліціянтів з Луганської області підозрюються в державній зраді

Фото ілюстративне / Pixabay

Луганська обласна прокуратура повідомила про підозру чотирьох співробітників поліції Луганщини у державній зраді (частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України).

Як відомо слідчим, 9 березня 2022 року ці працівники поліції пішли на співбесіду з представниками окупаційної псевдореспубліки "ЛНР" й погодилися співпрацювати з окупантами.

Підозрювані заявили, що готові працювати в незаконно створеному окупаційною владою районному відділі внутрішніх справ так званого "МВД ЛНР". Наступного дня, 10 березня 2022 року, зазначені підозрювані склали присягу на вірність "ЛНР" окупаційній адміністрації Російської Федерації.

В прокуратурі вирішується питання щодо винесення постанови про затримання з метою приводу в порядку статті 615 Кримінально-процесуального кодексу України.

Кримінальне провадження відкрито, розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці Херсонської обласної прокуратури відкрили три кримінальні провадження за останню добу за фактом порушення законів та звичаїв війни, що передбачено статтею 438 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв портал, Киві повідомили про підозру в державній зраді. 6 березня генпрокурор повідомила про підозру народному депутатові в держзраді та публічних закликах до зміни меж території України заочно. За її інформацією, Іллю Киву оголосять в міжнародний розшук для екстрадиції та суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

прохожий

13 березня 2022, 13:24

Хероев надо знать в лицо....


Новини