Головна Новини Суспільство Кримінал Злочини російських окупантів на Херсонщині: відкрито кілька проваджень
commentss НОВИНИ Всі новини

Злочини російських окупантів на Херсонщині: відкрито кілька проваджень

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо злочинів окупантів

11 березня 2022, 12:28
Поділіться публікацією:

Правоохоронці Херсонської обласної прокуратури відкрили три кримінальні провадження за останню добу за фактом порушення законів та звичаїв війни, що передбачено статтею 438 Кримінального кодексу України. Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Злочини російських окупантів на Херсонщині: відкрито кілька проваджень

фото Офісу генпрокурора

Відомо, що 10 березня 2022 року російські окупанти здійснили кілька злочинів. Як з'ясували слідчі, окупанти, перебуваючи в селі Наддніпрянське, незаконно зайшли територію Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України. Там вони вчинили погром, нищили обладнання та техніку.

10 березня окупанти обстріляли село Дар’ївка в Херсонській області. В результаті згорів транспортний засіб, в якому перебувала жінка-водій. Громадянка загинула на місці. Слідчі наголошують, що обстріли мирного населення становлять пряму загрозу життю й здоров’ю людей суперечать статтям 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року.

Вночі на 10 березня 2022 року російські військові здійснили обстріл селища Степанівка. Снаряд влучив у центр соціально-психологічної реабілітації дітей, однак не вибухнув. В селищі пошкоджено цивільну інфраструктуру. Прокурори документують воєнні злочини представників збройних сил Російської Федерації.

Як повідомляв портал, Збройні сили України звільнили 5 населених пунктів на Чернігівщині від російських окупантів. І як результат над нашими населеними пунктами Чернігівщини встановлено державні прапори України. Військові отримали трофеї — два бронетранспортери, які тепер будуть служити на благо українського народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини