Головна Новини Суспільство Кримінал Іноземця із ртуттю затримали на Закарпатті: навіщо хотіли вивезти речовину
commentss НОВИНИ Всі новини

Іноземця із ртуттю затримали на Закарпатті: навіщо хотіли вивезти речовину

Чоловік хотів провезти речовину через кордон

21 жовтня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:








На Закарпатті працівники правоохоронних органів разом з митниками затримали іноземця з контрабандою. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки (СБУ).

Іноземця із ртуттю затримали на Закарпатті: навіщо хотіли вивезти речовину

На кордоні затримали іноземця, фото СБУ

Відомо, що чоловік хотів провезти три кілограми ртуті через кордон. Чоловіку сплатили за перевезення хімічної речовини п'ять тисяч євро. Ртуть іноземець мав продати за 200 тисяч євро іншій особі на території Європейського союзу. Митники на пункті пропуску "Малі Селменці" виявили в чоловіка небезпечний багаж. Працівники СБУ затримали іноземця, що хотів перевезти контрабанду.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Іноземцю оголосили підозру й наразі тривають слідчі дії в рамках провадження.

Слідчі будуть з'ясовувати де чоловік взяв ртуть в такому обсязі та хто ще причетний до контрабанди. Пари ртуті отруйні для людей й можуть викликати інтоксикацію й смерть. Тому ртуть використовують для терактів та замовних вбивств, під час екстремістських актів.

Портал "Коментарі" повідомляв, що схрони з вибухівкою та протитанковими мінами розташовувались у Донецькій та Херсонській областях. Їх викрили завдяки спільній роботі працівників СБУ, підрозділів Нацполіції та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Загальна вага смертоносної вибухівки – понад 15 кг.

Також ми повідомляли, що митники знайшли контрабандні цигарки замість велосипедних шин та кухонної солі. Зловмисники, які діяли за першою схемою, планували контрабанду з України у країни Європейського Союзу. Загальна вартість контрафакту – 27 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини