Головна Новини Суспільство Кримінал Контрабандні цигарки замість велосипедних шин та кухонної солі - знахідка СБУ та митників
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрабандні цигарки замість велосипедних шин та кухонної солі - знахідка СБУ та митників

СБУ виявила зловмисників, які намагались ввезти в Україну нелегальні товари

14 жовтня 2021, 22:41
Поділіться публікацією:

Прес-служба СБУ інформує, що в Одеській області заблоковано дві спроби нелегального провезення партії цигарок через українську митницю.

Контрабандні цигарки замість велосипедних шин та кухонної солі - знахідка СБУ та митників

Правоохоронці оглядають склад з контрабандними цигарками - фото СБУ

Зловмисники, які діяли за першою схемою, планували контрабанду з України у країни Європейського Союзу. Загальна вартість контрафакту – 27 млн грн. За другою схемою планувалось імпортувати цигарки в Україну з Південної Азії. Вартість продукції – 13 млн грн.

Працівники СБУ докладно розповідають, як діяли зловмисники. У першому випадку планувалось, що велика партія цигарок пройде через одеську митницю, потім – завантажиться на баржу і рушить Дунаєм до Угорщини. При цьому "товар" надійно ховали у коробки з харчовою сіллю. У м. Ізмаїл вантаж зберігався в приватному складському приміщенні, у яке нагрянули митники. Під час обшуку правоохоронці заглянули у мышки і побачили замість пачок солі – півтора мільйона пачок цигарок без голографічних акцизних наклейок. Підозрюють, що цього може бути причетним працівник митниці. Контрафакт не перетнув кордону ЄС завдяки злагодженій роботі Державної прикордонної служби, Одеської обласної прокуратори та Державного бюро розслідування.

Оперативники також отримано інформацію, що у одному зі складів Одеського торговельного морського порту очікують контрабанду. У приміщенні, яким володіло місцеве підприємство-імпортер, їх зустріли біля тисячі коробок, повних цигарок без акцизної позначки. У митній декларації цей "подарунок" називався велосипедними шинами.

Правоохоронці наразі вирішують питання щодо відкриття справи для виявлення усіх причетних до контрабанди осіб – підприємців та співробітників держустанов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини