Головна Новини Суспільство Кримінал Харківські квартирні шахраї проти ветерана спецслужб: результат протистояння
commentss НОВИНИ Всі новини

Харківські квартирні шахраї проти ветерана спецслужб: результат протистояння

Банда зловмисників реалізовувала у Харкові давно відому схему шахраювання з квартирами

29 жовтня 2021, 15:03
Поділіться публікацією:

Нацполіція затримала зловмисників, які обманювали громадян поважного віку, щоб заволодіти їхніми квартирами. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Харківські квартирні шахраї проти ветерана спецслужб: результат протистояння

Затримання квартирних шахраїв у Харкові - фото Нацполіції

Оперативні працівники Харківської області 27 жовтня 2021 р. зупинили темно-синій Hundai, у якому перебували троє підозрюваних. Двоє чоловіків та жінка входили в угрупування, яке шахраювало з квартирами літніх людей. Під час однієї з оборудок їм не пощастило – вони натрапили на ветерана спецслужб – полковника запасу Служби безпеки України, який боровся з корупцією та організованою злочинністю в Харківській області. Підозрювані затримані.

Правоохоронці викрили махінації, які здійснювали троє спільників разом з лідером, який керував процесом з СІЗО. Четвертий учасник банди був арештований раніше за інший злочин -  збройний напад. 

Фігуранти знайомились з літніми харків'янами, втирались до них у довіру. Потрапивши до помешкань людей, вони викрадали документи на право власності на квартиру. Далі рушали до нотаріуса, де оформлювали підроблену довіреність. Маючи ці документи на руках, зловмисники переоформлювали квартиру на жінку-спільницю. Після такого "узаконення", власність продавалась іншим громадянам, які не підозрювали шахраювання.

Обшук, проведений у автомобілі та помешканнях фігурантів, виявив низку доказів: пістолет, документи, мобільні телефони, гроші готівкою: 33,7 тис. дол. та 30 тис. грн. Також знайшли колекцію кинджалів, яку зловмисники викрали у квартирі, яку планували обманом продати.

Управління служби безпеки України у Харківській області повідомляє деякі подробиці про шахраїв. Двоє затриманих чоловіків – громадяни однієї з країн Закавказзя. Перші злочини на території нашої країни були відносно дрібні, але вони їх вирішили "масштабувати".

Фігурантам справи оголошена підозра за с. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – групове шахрайство у особливо великих розмірах. Максимальне покарання за подібний злочин – 12 років в'язниці та конфіскація майна.

Про те, як зловмисники намагались підкупити чиновників, видання "Коментарі" повідомляло раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини