Головна Новини Суспільство Кримінал Фальшиві долари преміум-якості поширювались в Україні: які номінали найнебезпечніші
commentss НОВИНИ Всі новини

Фальшиві долари преміум-якості поширювались в Україні: які номінали найнебезпечніші

Детектори не виявляють підроблені долари

12 жовтня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

СБУ виявили зловмисників, які поширювали сотні тисяч підроблених купюр, інформує прес-служба відомства.

Фальшиві долари преміум-якості поширювались в Україні: які номінали найнебезпечніші

Результати обшуку у підозрюваних - фото СБУ

Злочинне угрупування збувало фальшиві 100-доларові купюри. Якість купюр настільки висока, що не розпізнається детекторами для виявлення підробок. "Папірці" коштували половину номіналу і поширювались усією Україною, зокрема і Житомирщиною, як акцентує СБУ. Незаконну діяльність зафіксували співробітники СБУ Житомирщини, їм допомагали слідчі Нацполіції, усі дії курувались Житомирською обласною прокуратурою.

Слідство з'ясувало, що організував схему житель Києва, який і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців. Він та його спільники діяли з початку 2021 р., поширюючи підробки великими та дрібними партіями серед особистих знайомих. Зловмисники викинули на ринок України кілька сотень тисяч фальшивих 100-доларових купюр.

Задокументовано кілька випадків, коли киянин збував кількатисячну партію підробок житомирянину. Затримали і продавця, і покупця у Києві під час реалізації партії у дві тисячі доларів.    

СБУ провело одночасно 11 обшуків за місцем проживання підозрюваних та у будівлях, де вони, ймовірно, займались незаконною діяльністю. Під час обшуків виявили гроші, зброю та набої до неї, записи зі списком клієнтів. 

Зловмисників звинувачують у незаконній діяльності, пов'язаній з підробленими грошима, за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Після доведення провини вони можуть отримати 5-10 років ув'язнення та конфіскацію майна.

Необхідно з'ясувати, звідки громадяни отримували фальшиві долари супер-якості. Тому слідство продовжується, виявляються нові фігуранти, шляхи надходження підробок блокуються.

Видання "Коментарі" раніше публікувало інформацію про фірму, яка викрадала гроші з банківських карток українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини