Головна Новини Суспільство Кримінал Ексочільнику одного з регіональних геокадастрів оголосили підозру в розкраданні землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексочільнику одного з регіональних геокадастрів оголосили підозру в розкраданні землі

Розкрита ще одна із корупційних схем на підприємствах НААН України

10 вересня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Колишнього чиновника підозрюють в розкраданні гектарів землі. Про це повідомляють у прес-службі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Ексочільнику одного з регіональних геокадастрів оголосили підозру в розкраданні землі

Підозрюваним інкримінують розкрадання землі, фото з відкритих джерел

Детективи НАБУ 10 вересня оголосили підозру чоловіку, що раніше обіймав посаду виконувача обов'язків директора державного підприємства в розкраданні цінної землі. Підприємство входить до складу Національної академії аграрних наук України.

Відомо, що було незаконно передано понад 17 гектарів землі у вигляді десяти земельних ділянок в приватну власність. Детективи підрахували суму збитків державі, вона складає понад 11 мільйонів гривень.

Також підозру в розкраданні землі оголошено колишньому очільнику Головного управління Державного геокадастру у Вінницькій області. Обом підозрюваним інкримінують вчинення злочинів за частиною 5 статті 191 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, протягом 2016-2017 років директор держпідприємства та очільник регіонального управління Держгеокадастру змовилися між собою та підробили документи про передачу землі в приватну власність. Відповідно до закону потрібно було звернутися за отриманням згоди Кабінету Міністрів України.

Ділянки оформили на начебто працівників держпідприємства, хоча ті люди не мають до нього відношення. Як цільове призначення було вказано ведення селянського господарства. Директор підприємства також "виділив" землю й своєму родичу.

Наразі на земельні ділянки суд наклав арешт. Слідство у справі триває.

Як повідомляв портал "Коментарі", слідчі НАБУ виявили на хімзаводі корупційну схему. Така корупційна схема стала другою, адже НАБУ у 2017 році вже скерували до суду справу, де підозрюваним був комерційний директор заводу. Тоді сума збитків підприємству була меншою — 7 мільйонів гривень. Після одного гучного розслідування виявили нову корупцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини