Головна Новини Суспільство Кримінал Екскерівника державного підприємства візьмуть під варту
commentss НОВИНИ Всі новини

Екскерівника державного підприємства візьмуть під варту

Підозрюваний переховується від правоохоронних органів, його місцезнаходження не встановлено

1 вересня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд виніс рішення стосовно міри запобіжного заходу колишньому керівнику державного підприємства "Укрхімтрансаміак", що перебуває під слідством. Про це повідомляється на каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в Telegram.

Екскерівника державного підприємства візьмуть під варту

ВАКС виніс рішення щодо колишнього директора, фото з відкритих джерел

Рішення суд виніс 1 вересня 2021 року, ухваливши клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за погодження прокурора САП. Повідомляється, що повний текст ухвали буде опубліковано 6 вересня.

Колишнього керівника ДП "Укрхімтрансаміак", якого підозрюють у зловживанні службовим становищем й завданні державі збитків в особливо великих розмірах, мають тримати в ізоляторі поки триватиме слідство.

Слідчі НАБУ підозрюють колишнього директора "Укрхімтрансаміаку" у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. У червні 2021 року йому повідомили про підозру. Однак підозрюваний переховується від правоохоронних органів, його місцезнаходження не встановлено.

За матеріалами слідства, директор розпорядився закупити для ремонтних робіт на об’єктах аміакопроводу бентонітову глину на суму 42,5 мільйона гривень. Хоча, використати для тієї ж цілі, підсипки аміакопроводу, можна було землю з місця проведення ремонтних робіт. Відомо, що глину видобуває приватна фірма, яку він контролював.

Закупівлю провели ще в 2017 році, державне підприємство перерахувало бюджетні кошти в сумі понад 42,5 млн грн за глину. Цей факт розслідують в рамках окремого провадження.

Втім, це не єдина корупційна схема, яку викрили на підприємстві. Одну справу про корупцію в ДП "Укрхімтрансаміак" вже передано до суду.

Як писав портал "Коментарі", в Україні затримано проросійського активіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини