Головна Новини Суспільство Кримінал Екс-заступнику міністра оборони оголосили підозру: що відомо про розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-заступнику міністра оборони оголосили підозру: що відомо про розслідування

Запобіжні заходи підозрюваним визначатиме суд

30 жовтня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:








У п'ятницю, 29 жовтня, слідчі Державного бюро розслідувань(ДБР) оголосили колишньому заступнику міністра оборони підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Про це повідомляють в прес-службі ДБР.

Екс-заступнику міністра оборони оголосили підозру: що відомо про розслідування

Чиновнику оголосили підозру, фото ДБР

Про підозру оголосили й чиновнику, що обіймав посаду керівника одного із департаментів Міноборони.

Відомо з матеріалів слідства, що департамент займався закупівлями продуктів харчування для армійців. З грудня 2020 року до січня 2021 року колишній керівник департаменту підписав договори щодо закупівлі послуг з організації харчування службовців Збройних Сил України, які мали надаватися в 2021 році.

Заступник міністра вказав очільнику департаменту підписати ще угоди з постачальниками послуг. Відповідно до інших домовленостей постачання продуктів харчування для того, щоб поповняти продовольчі запаси Збройних Сил України, уже не було зобов’язання цих постачальників.

У результаті підписаних домовленостей посадовцями армія не отримувала послуги з транспортування продуктів харчування. Тому службовці Збройних Сил України самостійно транспортували продукти. Це вимагало затрат коштів та залучення власного транспорту для довезення продуктів харчування до військових частин.

Відомо, що наразі суму збитків обраховують, попередня сума — 700 мільйонів гривень. Чоловікам інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України. Обоє підозрюваних вже звільнені з посад в Міноборони. Суд обиратиме їм запобіжні заходи.  Якщо вина чоловіків буде доведена в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", чиновник піде у в'язницю, хоча і визнав провину. Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд. Екс-керівник філії АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), обвинувачений, уклав угоду зі слідством. У ній він визнавав свою провину, сподіваючись на менший термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини