Головна Новини Суспільство Кримінал Ділив земельні паї: на Вінниччині судді оголосили підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Ділив земельні паї: на Вінниччині судді оголосили підозру

Суддя хотів отримати 120 тисяч гривень за ухвалу

17 вересня 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

Ділив земельні паї: на Вінниччині судді оголосили підозру

Під час обшуку у судді вилучили 50 тисяч доларів, фото НАБУ

Судді з Вінницької області оголошено підозру в отриманні неправомірної винагороди. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Відомо, що підозрюваний працює суддею в районному суді області. Чоловіку інкримінують частину 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

З матеріалів справи відомо, що суддя хотів отримати від зацікавленої особи 120 тисяч гривень неправомірної вигоди. За таку суму суддя мав ухвалити рішення на користь місцевого мешканця. Предметом позову в справа, яку розглядав суддя, був земельний наділ — пай. Право власності на пай було головним спірним питанням, яке мав вирішити суд.

У серпні 2021 року зацікавлена особа та суддя домовилися про "ціну" питання. Служитель Феміди встановив свої розцінки: по 40 тисяч гривень за гектар. Площа паю становить 3,09 га. Гроші суддя отримав у повному обсязі. Правоохоронці задокументували дві передачі грошей у доларах  в сумі 3 тисячі та 1620 доларів США.

У межах провадження детективи провели санкціоновані обшуки у кабінеті та будинку судді. Всього вилучили готівку в сумі 50 тисяч доларів США. Розслідування події проводять детективи НАБУ та працівники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляв портал "Коментарі", підряднику, що ремонтував дороги, оголосили підозру. Ремонтні роботи та грейдування сільських доріг в селах Харитонівка, Рудня та Смолівка, які знаходяться в Житомирському районі, проводилися ще в 2018 році.

Ділив земельні паї: на Вінниччині судді оголосили підозру - фото 2
Ділив земельні паї: на Вінниччині судді оголосили підозру - фото 3






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини