Головна Новини Суспільство Кримінал ДБР оголосило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР оголосило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ

Народний депутат від забороненої партії "ОПЗЖ" отримав підозру у держзраді. Колишній чиновник переховується за кордоном.

26 липня 2023, 11:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Державному бюро розслідувань заявили про підозру у держзраді колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Вадиму Рабіновичу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу ДБР.

ДБР оголосило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ

Колишній народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією від ДБР Вадим Рабінович у своїх виступах використовував маніпуляції, які завдають шкоди територіальній цілісності державі та її інформаційній та економічній безпеці.

"Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію", — йдеться у заяві ДБР.

Вадиму Рабіновичу оголосили звинувачення за статтею 111 Кримінального кодексу України, що відповідає про підозру у державній зраді. Ця стаття передбачає можливе ув’язнення колишнього нардепа на 15 років з конфіскацією майна.

Згідно з інформацією Державного бюро розслідувань Вадим Рабінович переховується за кордоном. ДБР також відправило запит до Ізраїлю, де ймовірно перебуває колишній депутат забороненої партії "ОПЗЖ".

Нагадаємо, що Вадим Рабінович був депутатом 8-го та 9-го скликання до Верховної Ради України та мав депутатський мандат з 2014 по 2022 рік. У 2018 році НАБУ почало розслідування проти Рабіновича у двох справах, які стосувались незаконного збагачення та фальсифікацій податкових декларацій. У 2021 році проти депутата "ОПЗЖ" відкрили кримінальне провадження через оприлюднення карти України без Криму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екснардепу повідомили про підозру у держзраді.

Також "Коментарі" писали про новий законопроєкт, який дозволяє в'язням вийти раніше з місць позбавлення волі завдяки прочитаним книгам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини