Головна Новини Суспільство Кримінал Чотирьох чоловіків підозрюють у вбивстві професора університету
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотирьох чоловіків підозрюють у вбивстві професора університету

Організував викрадення та вбивство іноземець

29 вересня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Кримінальне провадження про вбивство професора університету із Запоріжжя розслідували. Матеріали передали до районного суду. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Чотирьох чоловіків підозрюють у вбивстві професора університету

Справа про вбивство передали в райсуд Запоріжжя, фото Нацполіціії

Злочин стався в листопаді 2020 року. Про те, що чоловік не повернувся додому повідомила до поліції дружина покійного, мешканка Запоріжжя. Правоохоронці за допомогою камер відеоспостереження тоді з'ясували, що професор і викладач національного університету сів до салону іномарки.

Відомо, що після поїздки у "Тойоті" 42-річний чоловік зник й не виходив на зв'язок. Поліціянти почали пошуки. З'ясувалося, що водій тієї іномарки мав кілька номерних знаків на автомобіль, тож міг їх змінювати, аби приховати злочин.

Слідчі встановили, що спланував викрадення та вбивство викладача іноземець — 46-річний громадянин Тунісу. Участь в злочині взяли ще троє чоловіків, які допомагали викрасти людину, позбавити життя та сховати труп.

За словами заступника начальника ГУНП в Запорізькій області Руслана Невожая, саме 27-річний водій автомобіля вивів поліціянтів на слід організатора та показав куди сховали тіло вбитого. Хлопець зберігав у гаражах цілий склад зброї різного ґатунку: боєприпаси, гранати, рушниці, а також підроблені номерні знаки. Під час обшуків гаражів поліціянти вилучили реактивні протитанкові гранати, боєприпаси для підствольних гранатометів, гільзи, набої та рушниці.

У матеріалах слідства повідомляється, що до злочину причетні також 30-річний та 28-річний українці, з них один раніше працював у правоохоронних органах, а інший має судимості.

Усім чотирьом чоловікам оголосили підозри за частиною 2 та частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України (ККУ), частиною 4 статті 187 ККУ (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та частиною 1 статті 115 ККУ (умисне вбивство).

Двоє підозрюваних перебувають в ізоляторі, двоє — під цілодобовим домашнім арештом. Якщо їхня вина буде доведена у суді, то чоловікам загрожує довічне позбавлення волі або на строк до 15 років, а також конфіскація майна.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, затриманого кримського татарина насильно поголили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини