Головна Новини Суспільство події Затриманого кримського татарина насильно поголили
commentss НОВИНИ Всі новини

Затриманого кримського татарина насильно поголили

У російському ізоляторі татарина побили та поголили

29 вересня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

Насильство до затриманого зафіксовано з боку працівників ізолятора в Ростовській області. Про це повідомляє омбудсмен з прав людини Людмила Денісова.

Затриманого кримського татарина насильно поголили

Політв'язень Сервет Газієв, фото з відкритих джерел

Там перебуває кримський татарин Сервет Газієв, якого затримали правоохоронні органи окупаційної влади в анексованому Криму. Татарина утримують в ізоляторі незаконно. Незважаючи на погане самопочуття політв'язня, тюремні наглядачі кинули чоловіка на підлогу, кілька разів вдарили по спині та насильно поголили йому бороду.

Зазначимо, що 61-річний затриманий татарин лікувався в міжобласній туберкульозній лікарні № 19 в Ростові-на-Дону. Туди його госпіталізували після того, як в чоловіка стався мікроінсульт. Сервета Газієва мали виписати днями з медичного закладу, але до нього застосували насильство.

Відомо, що після побоїв у татарина болить шия та німіє рука. Омбудсмен занепокоєна станом здоров'я затриманого, адже вже неодноразово були випадки, коли в'язням ізолятора відмовляли в наданні медичної допомоги.

Людмила Денісова наголосила, що вважає таке ставлення до затриманого помстою за те, що татарин відмовляється говорити російською в суді та наполягає на дотриманні прав людини в ізоляторі.

За її словами, до українця застосовано катування й нелюдське поводження. Омбудсмен закликала Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяну Москалькову сприяти в тому, щоб побитому затриманому було надано медичну допомогу, а також щоб суд переглянув міру запобіжного заходу для Газієва.

Крім того, вона закликала генпрокурора РФ Ігоря Краснова притягнути винних в катуванні татарина до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські військовослужбовці не отримують виплат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини