Головна Новини Суспільство Кримінал Чоловіку через крадіжку криптовалюти загрожує термін у 40 564 роки в’язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіку через крадіжку криптовалюти загрожує термін у 40 564 роки в’язниці

Турецька поліція намагається засудити Фарука Озера через шахрайство з криптовалютою.

7 вересня 2022, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Понад рік тому відбулося гучне шахрайство з криптовалютною біржею Thodex. Під час розслідувань виявили 21 підозрювану особу, шестеро з яких вже перебувають у в'язниці. Підсудні отримали понад 2000 звинувачень від потерпілих. Злочин "оцінили" у понад 2 мільярди доларів.

Чоловіку через крадіжку криптовалюти загрожує термін у 40 564 роки в’язниці

Чоловіку через крадіжку криптовалюти загрожує термін у 40 564 роки в’язниці. Фото з відкритих джерел

У квітні минулого року вже неіснуюча криптовалютна біржа Thodex призупинила свою роботу на п’ять днів, офіційно через необхідність перегляду невизначених зовнішніх інвестицій. Цією справою зацікавилася турецька поліція, яка заарештувала кілька десятків співробітників платформи та конфіскувала їхні комп'ютери.

З часом більшість людей відпустили, проте генеральний директор Thodex Фарук Фатіх Озер втік із Туреччини до Албанії, про що він підтвердив у соціальних мережах. Він стверджував, що висунуті проти нього звинувачення були необґрунтованими і що він подорожував із "діловими" цілями.

Ця справа з часом потрапила в Інтерпол, який після розгляду усіх доказів висунув "червоне повідомлення" Фарук Озеру. Це повідомлення означає, що тепер турок перебуває у міжнародному розшуку.

Турка в кінці літа спіймала албанська поліція в місті Вльора, звідки він намагався втекти з країни морем. Щоб ускладнити ідентифікацію, він поголив голову, але його особу підтвердили біометричним методом.

Уряд Туреччини підтвердив процес екстрадиції 28-річного шахрая, тепер йому загрожує від 12 164 до 40 564 років ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про "мисливця за нацистами", який розслідує воєнні злочини російської армії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини