Головна Новини Суспільство Кримінал Чиновнику Одеської облради повідомили про підозру: до чого тут пам’ятки архітектури
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновнику Одеської облради повідомили про підозру: до чого тут пам’ятки архітектури

Два роки тому суд наклав арешт на пам'ятки архітектури

4 листопада 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Чиновнику, що працював на посаді начальника управління з майнових відносин Одеської облради, оголосили підозру. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Чиновнику Одеської облради повідомили про підозру: до чого тут пам’ятки архітектури

На будівлі суд наклав арешт, фото НАБУ

Чоловікові інкримінують зловживання владою (частина 2 стаття 364 Кримінального кодексу України) та завдання збитків місцевому бюджету на 80 млн грн.

За матеріалами слідства, через дії чиновника кілька будівель та земельних ділянок в рекреаційній зоні передали в оренду приватній компанії, а потім у її власність за певну суму грошей, однак меншу за реальну вартість. Наразі на об'єкти Вищий антикорупційний суд наклав арешт.

Мова йде про дві пам’ятки архітектури — "Дачу "Маразлі" та "Маєток Фабрицького", землю під ними та інші будівлі поруч. Загальна площа проданої землі з будівлями понад один гектар. Відомо, що це земля знаходиться за 300 метрів від Чорного моря.

Як стало відомо слідчим, в 2017 році цю територію було передано в оренду приватним особам до 2027 року. Потім підозрюваний вписав пам'ятки та землю в перелік таких, які можна приватизувати. Через рік, орендар купив нерухоме майно за 29,7 млн грн, хоча насправді воно коштує вдвічі дорожче за даними експертів. Таким чином через дії чиновників громада Одеси втратила історичні пам'ятки, які опинилися в руках приватних осіб.

До того ж земельну ділянку юридично не оформили й власник не сплатив в казну за право користування нею. Хоча мав віддати за право користування в бюджет понад 56 млн грн.

Детективи НАБУ подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про накладення арешту на ці об'єкти. Суд задовільнив клопотання в 2019 році на будівлі та в 2021 році на землю. Слідство триває, детективи встановлюють тих, хто ще причетний до цієї схеми.

Як повідомляв портал "Коментарі", СБУ та НАБУ обшукує податківців.

Чиновнику Одеської облради повідомили про підозру: до чого тут пам’ятки архітектури - фото 2
Чиновнику Одеської облради повідомили про підозру: до чого тут пам’ятки архітектури - фото 3
Чиновнику Одеської облради повідомили про підозру: до чого тут пам’ятки архітектури - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини