Головна Новини Суспільство Кримінал Чи потрібно карати військових офіцерів, які застосовують насилля до своїх підлеглих
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно карати військових офіцерів, які застосовують насилля до своїх підлеглих

Українці відповіли, чи повинні нести покарання військові за насилля над своїми підлеглими.

24 квітня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні зафіксували кілька інцидентів, де українські офіцери агресивно спілкувались, штовхали та били своїх підлеглих. Соціологи вирішили з’ясувати ставлення українців до потреби покарань для офіцерів. Про результати досліджень повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Active Group.

Чи потрібно карати військових офіцерів, які застосовують насилля до своїх підлеглих

Українські військові. Фото з відкритих джерел

В середині квітня в мережу потрапило відео, де командир лаяв та бив бійця строкової служби. Пізніше з’ясувалось, що такі дії вчинив  старший лейтенант Ярема, командир підрозділу Нацгвардії. Після цього Державне бюро розслідувань оголосило про підозру офіцеру Яремі з можливим покаранням до 12 років позбавлення волі. Окрім того, ДБР розслідує ще два подібні інциденти.

Компанія Active Group провела соціологічне опитування, щоб визначити чи потрібно карати офіцерів, які застосовують насилля до підлеглих військових. 73,9% респондентів повідомили, що необхідно карати офіцера у всіх випадках, ще 21,9% заявили, що потрібно карати, але інколи можуть бути виключення. 

0,5% українців обрали варіант не карати офіцерів у всіх випадках, а 3,7% зазначили, що загалом не слід карати, однак інколи можуть бути виключення.

Чи потрібно карати військових офіцерів, які застосовують насилля до своїх підлеглих - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що соціологи з’ясували, як українці пов’язують між собою мову та патріотизм. Дослідники запитали, чи є обов'язковою ознакою спілкування українською ознакою патріотизму. А також дізнались відповідь на питання, чи можна назвати українського російськомовного військового патріотом України?

Також "Коментарі" писали про чи вплинула жорстока страта військовополоненого на бажання українців воювати та йти до лав ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/131
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини