Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування

Соціологи з’ясували, як українці пов’язують між собою мову та патріотизм.

20 квітня 2023, 14:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Соціологи поставили питання, щоб визначити, чи пов'язують українці між собою мову та патріотизм. Про результати досліджень повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Active Group.

Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування

Українська мова і патріотизм. Фото з відкритих джерел

Думки українців розділились щодо питання чи є спілкування українською обов'язковою ознакою патріотизму. 42,3% опитаних відповіли, що мова і патріотизм не пов'язані між собою. 28% респондентів вказали, що ці два критерії пов'язані в деяких випадках, а ще 25,5% погодились, що мова та патріотизм пов'язані у всіх випадках.

Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування - фото 2

Також Active Group запитала українців чи згодні вони, що людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона спілкується зі своїми дітьми. З таким твердженням повністю, або частково погодились 44% опитаних, тоді як 46,5% мали протилежну думку.

Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування - фото 3

Ще в одному опитуванні дослідили чи можна назвати українського російськомовного військового патріотом України? 83,8% респондентів вважають, що військового, який спілкується російською можна назвати патріотом України. Однак 7,8% обрали протилежний варіант.

Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування - фото 4

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що директор Інститут країн Азії та Африки від МДУ Олексій Маслов запевняє, що через 10 років китайська мова буде така ж популярна в Росії як і англійська. Доктор історичних наук заявив, що китайська стане мовою повсякденного спілкування, а освіченні люди повинні її вчити.

Також "Коментарі" писали про результати опитування серед українців. Їм поставили питання, чи вплинула жорстока страта військовополоненого, якому відрізали голову на бажання українців воювати та йти у лави ЗСУ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини