Головна Новини Суспільство Кримінал Чи можливо мігрувати у ЄС під прикриттям українського університету: відповідає Нацполіція
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливо мігрувати у ЄС під прикриттям українського університету: відповідає Нацполіція

Зловмисники створили незаконну двоетапну схему транзиту нелегальних мігрантів через кордони України до ЄС

25 жовтня 2021, 19:26
Поділіться публікацією:

Правоохоронці виявили центр нелегальної міграції, який діяв у приватному українському університету, інформує прес-служба Нацполіції.

Чи можливо мігрувати у ЄС під прикриттям українського університету: відповідає Нацполіція

Нелегальні мігранти, затримані міграційною поліцією України - фото прес-служби Нацполіції

Поліцейські та прикордонники викрили схему потрапляння іноземців в Україну під прикриттям отримання вищої освіти у одному з приватних університетів. Після цього псевдо-студенти нелегально потрапляли до ЄС. Вартість "послуги" – 13-15 тис. дол. з кожного бажаючого потрапити до Європи.

Зловмисники створили в Україні мережу фірм-посередників. Фірми розшукували іноземців, які бажали потрапити до ЄС нелегально. Іноземці потрапляли через кордон як майбутні студенти приватного вищого навчального закладу, так як отримували запрошення на навчання і цілком законно перетинали кордон. Після цього зловмисники організовували нелегальний транзит іноземців до ЄС.

Псевдо-студентів затримували протягом кількох місяців за кілька підходів. Наприклад, під час одного з оперативних заходів було затримано двоє українців, які переправляли чотири групи іноземців. Наразі 40 осіб зупинили під час незаконної спроби перетину західного українського кордону поза пунктами пропуску. Правоохоронці встановили, що зловмисники діяли два роки і за цей час встигли переправити біля трьох тисяч нелегалів.

Країни Західної Європи найбільше приваблювали вихідців з 10 країн Африки, Близького Сходу та Південно-Східної Азії. Щорічний тіньовий дохід фігурантів-зловмисників складав понад мільйон доларів, стверджує Ігор Малахов, в. о. начальника Департаменту міграційної поліції.   

Обшук у підозрюваних виявив печатки підприємств, які рекрутували іноземців та організовували запрошення на навчання, комп'ютери, оргтехніку, електронні термінали проведення розрахунків, флеш-накопичувачі, а  також готівкові кошти в іноземній валюті. Операцію провели правоохоронці з міграційної поліції Чернівецької області та прикордонники. Трьом учасників злочинного угрупування – двом українцям та одному іноземцю – повідомлено про підозру та відкрито провадження за ч.2 чт. 322 Кримінального кодексу України. Якщо суд визнає їх винними, вони перебуватимуть у в'язниці максимум сім років.

Про серйозне зростання нелегального ринку цигарок в Україні видання "Коментарі" повідомляло своїх читачів раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини