Головна Новини Суспільство Кримінал Це пекло, яке треба задокументувати: генеральний прокурор про звільнені території
commentss НОВИНИ Всі новини

Це пекло, яке треба задокументувати: генеральний прокурор про звільнені території

Київщину і Чернігівщину звільнено від окупантів: злочини фіксують правоохоронці

3 квітня 2022, 19:18
Поділіться публікацією:

Злочини катувань російськими окупантами місцевих мешканців на Київщині побачив увесь світ. Генеральний прокурор Ірина Венедиктова повідомила, що всі злочини нелюдів документуються правоохоронцями та будуть використані в судах проти росії.

Це пекло, яке треба задокументувати: генеральний прокурор про звільнені території

фото Офісу генпрокурора

"На звільнених територіях Київщини — надважливі докази жорстоких воєнних злочинів РФ. Це пекло, яке треба задокументувати, щоб покарати нелюдів, які влаштували його на нашій землі. Підкреслю, притягнути до відповідальності в національних, і в міжнародних судах", — написала генеральний прокурор.

За її словами, Офіс Генпрокурора разом з СБУ працює над кримінальним провадженням, яке було відкрито за фактом вчинення політичним та військовим керівництвом росії геноциду українського народу. Правоохоронці фіксували обстріли в Маріуполі, населених пунктах Київської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Луганської та Донецької областей, зриви гуманітарних коридорів, диверсії та інші злочини російських військ проти України. До цього залучені прокурори, органи досудового розслідування, військове командування та військова служба правопорядку.

На території Київської та Чернігівської областей наразі працюють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних співробітників Національної поліції, разом з інспекторами-криміналістами, вибухотехніками, кінологами, судово-медичними експертами чи лікарями. У роботі їм допомагають розміновувати об'єкти працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наприклад, на територіях Бучанського району працює понад 50 співробітників Нацполіції та прокурорів.

"Аналогічна робота також розгортається у всіх звільнених населених пунктах Київської та Чернігівської області. Далі Офіс Генпрокурора збільшуватиме чисельність слідчо-оперативних груп, щоб забезпечити максимально швидкий та ефективний збір доказів воєнних злочинів", — повідомила Венедиктова.

За даними Офісу генпрокурора, з території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, протягом трьох днів 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями.

Правоохоронці працюють з тими, хто вижив, шукають свідків, потерпілих, збирають фото і відеодокази — необхідний матеріал за міжнародними стандартами. Для цього потрібен час, адже ті, що вижили, налякані, втомлені і замордовані.

Як повідомляв портал, експерти розповіли, як може відреагувати світ на масові звірства росіян проти цивільних українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини