Головна Новини Суспільство Кримінал Арештовував українських патріотів і штурмував Луганський аеропорт - бойовика затримала СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Арештовував українських патріотів і штурмував Луганський аеропорт - бойовика затримала СБУ

Правоохоронці затримали особу, яка чинила злочини проти України на окупованих територіях "ЛНР"

22 листопада 2021, 17:59
Поділіться публікацією:

Контррозвідка Україна затримала бойовика з ОРДЛО, якого розшукували за злочини, вчинені на Луганщині.

Арештовував українських патріотів і штурмував Луганський аеропорт - бойовика затримала СБУ

СБУ затримує бойовика "ЛНР" - фото пресслужби

Бойовик, викритий правоохоронцями, був членом так званого "МДБ ЛНР". Його розшукували за двома статтями: ч. 2 ст. 260 (участь у незаконних збройних формуваннях) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України).

Інформація, зібрана контррозвідниками, свідчить, що затриманий відзначився двома напрямами роботи: бойовими діями проти української армії та переслідування українських патріотів.

Громадянин очолював військовий підрозділ, у складі якого воювали російські бойовики. Підрозділ – бойова тактична група – був частиною окремої бригади спецпризначення "Одеса" злочинного "міністерства державної безпеки ЛНР". Разом зі своїми спільниками він штурмував Луганський аеропорт, який українські солдати обороняли 146 днів – з квітня по вересень 2014 року. Також – захоплював банки та житла цивільних осіб. Дії координувалися російськими найманцями та кураторами.

Бойовик відзначився ще й тим, що брав участь у переслідуванні українських патріотів: він їх шукав і затримував на території Луганської області.

Протягом служби у "МДБ ЛНР" фігурант почав конфліктувати з керівниками бойовиків, повідомляє СБУ. Тому він залишив територію ОРДЛО і деякий час проживав у РФ. Однак його вивезли для арешту на підконтрольну Україні територію під час спецоперації контррозвідників за підтримки працівників Держприкордонслужби.

Затриманому оголошено підозру. Якщо його буде визнано винним, він може бути ув'язнений на термін від п'яти до 10 років.

Видання "Коментарі" нагадує, що нещодавно у Києві було затримано злочинця з "ДНР" – керівника в'язниці "Ізоляція", де знущаються та вбивають українських громадян. Більше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини