Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Жадан про Нацвідбір на Євробачення: краще в культуру, ніж у кишені
commentss НОВИНИ Всі новини

Жадан про Нацвідбір на Євробачення: краще в культуру, ніж у кишені

Музикант впевнений, що зараз потрібно розвивати та підтримувати українську культуру.

4 березня 2024, 14:04
Поділіться публікацією:

Під час війни питання розподілу фінансів та підтримки культурних ініціатив стає особливо актуальним. Сергій Жадан – музикант та представник сучасної української літератури, у своєму недавньому інтерв'ю "Бульвару Гордона" порушив важливу тему доречності проведення таких великих розважальних заходів.

Жадан про Нацвідбір на Євробачення: краще в культуру, ніж у кишені

Сергій Жадан підтримав проведення Нацвідбору на Євробачення під час війни

Жадан висловився на підтримку рішення про проведення Національного відбору на "Євробачення-2024", наголосивши, що інвестиції в культурний розвиток країни — не найгірший спосіб витрачати гроші з бюджету.

"Знаючи, як витрачається наш бюджет, краще витратити гроші на проведення Нацвідбору на "Євробачення", ніж ці кошти хтось вкраде", — зазначив письменник, наголошуючи на значущості прозорості та доцільності фінансових рішень у непростий час.

За його словами, бюджет, виділений на Нацвідбір, не міг критично вплинути на фінансування ЗСУ.

"Всім хочеться підтримати військових... але це не означає, що можна спрощувати розмову", — додав він, вказуючи на необхідність глибокого розуміння економічних процесів у країні.

Незважаючи на підтримку культурних ініціатив, Жадан визнав, що особисто йому подібні шоу нецікаві і він їх не дивиться.

Раніше "Коментарі" писали, що організатори "Євробачення" минулого тижня заблокували пісню від Ізраїлю, вказуючи, що вона порушує правила політичної нейтральності. А учасники Євробачення від інших країн вимагають дискваліфікувати Ізраїль через війну у секторі Гази.

Крім того портал "Коментарі" повідомляв, що Україна змінила шанси на перемогу на Євробаченні 2024 року після оголошення, що країну представлятимуть Jerry Heil і Alyona Alyona.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини