Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Заборона російської музики та фільмів: що думають українці й що пропонують нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона російської музики та фільмів: що думають українці й що пропонують нардепи

Російські культурні продукти: що думають українці про їх заборону

4 червня 2022, 12:45
Поділіться публікацією:

Відповідно до опитування населення, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології за підтримки John Fell Oxford University Press Research Fund  впродовж 7–15 травня 2022 року, ставлення українців до культури росії змінилося.

Заборона російської музики та фільмів: що думають українці й що пропонують нардепи

Фото ілюстративне / Pixabay

Якщо в серпні 2020 року заборону російських фільмів та діяльності артистів рф схвалювали 55,2% українців, то в травні 2022 — 70,8%. Крім того, значно поменшало тих, хто вважає санкції проти російських культурних діячів обмеженням прав громадян: 23,2% в серпні 2020 й 7,8% в травні 2022. Максимальна випадкова похибка вибірки серед населення не перевищує 2,2%.

Депутати зареєстрували проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора" №7273-д від 29.05.2022.

В документі йдеться про те, що слід заборонити на території України розповсюдження та публічний показ музичних продуктів та кліпів, відео, фонограм співаків та співачок з рф, які не засудили війну рф проти України. 

Не забороняється поширювати та публікувати фонограми, відеограми та музичні кліпи, які поширюються:

- під час ретрансляції провайдерами іноземних організацій мовлення, які є в складі фільмів;

- які входять до складу телевізійних передач, створених до 20 лютого 2014 року,

- де присутні чи виконують пісні особи, що включені до Переліку музичних виконавців держави-агресора, які засуджують агресію проти України.

Вносяться в перелік чи виключаються звідти співаки росії на основі рішення Служби безпеки України, що погоджене з Міністерством культури України. Крім того, перелік затверджується РНБО та публікується на офіційному сайті.

Також автори закону пропонують заборонити організацію та проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці, громадяни росії, крім учасників, які включені до Переліку співаків, які засуджують агресію проти України.

"Слід вжити заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України, створити всі необхідні умови для прискорення розвитку національного музичного продукту, належної присутності українського музичного контенту на вітчизняному ринку та в культурному просторі, забезпечити формування та розвиток національних музичних традицій, зміцнити національну ідентичність засобами музичної творчості", — йдеться в пояснювальній записці.
Як писав портал "Коментарі", Зеленський запросив міста США до участі в українському амбітному проекті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 червня 2022, 11:59

Брудну російську лайку не заборонять, бо як без неї працювати кріпакам на старих олігархів на їх старому обладнанні!


Новини