Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський запросив міста США до участі в українському амбітному проекті
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запросив міста США до участі в українському амбітному проекті

Президент звернувся до мерів американських міст

4 червня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

Зеленський запросив міста США до участі в українському амбітному проекті

Володимир Зеленський, фото Офісу президента

Президент України звернувся до мерів американських міст з нагоди щорічної Конференції. Володимир Зеленський закликав керівників міського самоврядування замість дружби та побратимства між містами США й рф підтримати українські міста, які росія руйнує вже більше 8 років та особливо інтенсивно протягом останніх 100 днів.

Глава держави підкреслив що побратимство десятків американських міст з містами рф лише дозволяє агресору розуміти, що світ досі не ізолював його за злочини й геноцид, який він вчиняє.

Україна ж розробила й планує втілити амбітний проект відбудови держави після війни з росією. Тому президент запросив американські міста, компанії, бізнес й фахівців – взяти участь у реалізації. Партнери можуть взяти шефство над містом, регіоном чи галуззю, що зазнали руйнувань в результаті бойових дій та інвестувати у відбудову та впровадження сучасних технологій в українське виробництво, будівництво, аграрну, соціальну сферу, містобудування.

Зеленський підкреслив, що інвестиції в Україну означатимуть економічне зростання, інновації та нові соціальні можливості для українців й американців. Адже війна та криза в Україні та Європі матиме вплив на економічне життя інших країн, зокрема й США. Тому треба тиснути на рф, а не товаришувати з нею, не виправдовувати її злочини проти українців.

Крім того, він презентував платформу United24 у Вашингтоні.

"Руїни – це те, що залишається після російських військових. Але люди повинні мати куди повертатися. Вже зараз. Уже сьогодні. Ось чому я ініціював створення спеціальної платформи – United24. Це не просто фандрейзинг. Це одна з можливостей довести росії, що зло не зможе перемогти".

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти прокоментували підвищення ставок по кредитах і депозитах й розповіли, які є ризики для вкладників. Банки можуть підвищити ставку прибутковості за довгостроковими вкладами, однак це матиме негативні наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини