Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Який предмет у будинку є найнебезпечнішим для планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Який предмет у будинку є найнебезпечнішим для планети

Вчені Королівського хімічного товариства назвали найнебезпечніший для планети предмет у домі: що ж це

12 січня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

Напевно, у кожного в будинку можна знайти гострі предмети, концентровані кислоти, різні засоби та порошки для збирання. Вони можуть становити небезпеку здоров'ю при неправильному використанні. Але виявляється, у нас може зберігатися предмет, який становить небезпеку для цілої планети.

Який предмет у будинку є найнебезпечнішим для планети

Названо найнебезпечніший для планети предмет у будинку (фото з відкритих джерел)

Члени Королівського хімічного товариства заявили, що відкриті банки з фарбою для стін є дуже токсичними для навколишнього середовища. У їхньому складі є полімери, які шкодять природі не менше, ніж поліетиленові пакети. Ці речовини можуть тривалий час залишатися на поверхні Землі та забруднювати нашу атмосферу, проникаючи у продукти та систему водопостачання.

За даними, британці зберігають у своїх будинках близько 50 мільйонів літрів залишків фарби, і найчастіше подібні відходи вони потім відносять на смітник або спалюють.

Дослідники кажуть, що за період пандемії попит на лакофарбову продукцію виріс, оскільки люди почали більше часу проводити вдома та займатися облаштуванням житлоплощі.

Щоб мінімізувати шкоду від фарби, вчені радять розраховувати необхідну кількість матеріалу, щоб потім не зберігати її та не викидати.

Нагадаємо, у природі й в побуті нас оточує безліч бактерій. Є речі в будинку, на поверхні яких вони люблять накопичуватися, причому у великій кількості. На що варто звернути увагу?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що під час прибирання будинку потрібно протирати всі місця та предмети, на яких накопичується пил. І це не тільки килими та меблі. Якщо хочете, щоб ваша квартира була чистою, обов'язково зверніть увагу на такі предмети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини