Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Які міста в один момент були стерті з лиця Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які міста в один момент були стерті з лиця Землі

Опубліковано список міст, які в результаті стихійних лих або катаклізмів були стерті з лиця Землі

17 жовтня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

На планеті існувало безліч міст, які в один момент були знищені в результаті природних катаклізмів чи інших катастроф. Представляємо добірку таких місць.

Які міста в один момент були стерті з лиця Землі

ТОП-5 міст, які зникли з лиця Землі (фото з відкритих джерел)

Помпеї

Давньоримське місто, розташоване недалеко від Неаполя, було знищено багатометровим шаром попелу і пемзи в результаті виверження вулкана Везувію в 79 році нашої ери. Під багатометровою товщею попелу були знайдені вулиці, будинки з повною обстановкою, останки людей і тварин, які не встигли врятуватися. Сила виверження була така, що попіл від нього долітав навіть до Єгипту та Сирії.

Грінсбург

Американське місто, розташоване в південній частині штату Канзас, у 2007 році опинилося повністю зруйноване через сильний буревій. Атмосферний вихор буквально зрівняв із землею 95% будівель. Квітуче місто за 20 хвилин перетворився на "пейзаж після битви". Але пізніше жителям вдалося відбудувати місцевість і створити будинки на повністю відновлюваній енергії.

Індіанола

Це місто-привид знаходиться в американському штаті Техас. У 1875 році воно також було зруйноване в результаті потужного урагану, забравши життя від 150 до 300 осіб. Жителі Індіаноли спробували відновити місто, але в 1886 році на місцевість знову налетів ураган, за яким виникла пожежа.

Юнга

Це невелике містечко, розташоване в Перу. У 1970 році за лічені хвилини воно було зруйноване землетрусом, який викликав обвал. Майже все населення містечка (25 тисяч осіб) загинуло. Новий Юнга вирішили відбудувати за кілька миль від місця катастрофи.

Порт-Ройал

Це місто на острові Ямайка, яке зараз покинуте жителями й практично повністю затоплене Карибським морем. У 1692 році населений пункт за дві хвилин майже цілком занурився під воду в результаті землетрусу. Згодом Порт-Ройал неодноразово намагалися відбудувати заново, але кожен раз він ставав жертвою нових катаклізмів: то пожежі, то урагану, то знову землетрусу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть скоро зникнути з лиця Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини