Головна Новини Суспільство Наука та освіта Які продукти можуть скоро зникнути з лиця Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть скоро зникнути з лиця Землі

Експерти перерахували звичні нам продукти, які в майбутньому можуть зникнути з лиця Землі

13 жовтня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Через кліматичні зміни й людську діяльність на межі вимирання виявилися не тільки деякі тварини та рослини, а й продукти. Що входить в цей список?

Які продукти можуть скоро зникнути з лиця Землі

Яким продуктам загрожує «вимирання» / Фото: depositphotos/Valentyn_Volkov

Банани

Вчені кажуть, що людство через кілька десятиліть може залишитися без бананів, а все через ґрунтового грибка, який вражає коріння рослин і структуру. Хвороба вражає цілі плантації фрукта сорти "Кавендиш", поширюючись в Пакистані, Філіппінах, Індонезії, Африці та Австралії.

Морська риба

Екологи кажуть, що до 2050 року світ може зіткнутися з дефіцитом промислової риби. Зараз обсяг рибної ловлі на 50-60% перевищує допустимі норми, і пора вже вживати серйозних заходів.

Авокадо

Вирощувати екзотичний плід стає затратно. Для вирощування одного кілограма авокадо потрібно багато води (близько 270 літрів). У Каліфорнії, яка постачає авокадо більшу частину США, в останні роки спостерігалася сильна посуха. Якщо клімат буде і далі змінюватися, тоді така ж доля спіткає й інші території, які займаються експортом плода.

Шоколад

Експерти кажуть, що приблизно через 50 років планета залишиться без шоколаду або ці ласощі стануть дуже рідкісним і дорогим задоволенням. Це може статися через хворобу, яка вражає какао-дерева, знищуючи врожай, а також через сильну посуху.

Нагадаємо, вчені в хронологічному керівництві коротко описали, що станеться з нашою планетою, якщо людство повністю зникне.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що більшість видів тварин не переживуть змін клімату, викликаних людиною, і почнуть вимирати один за іншим вже приблизно через 10 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини