Рубрики
МЕНЮ
Козлова Альбіна
Український борщ потіснив в рейтингу французький буйабес, португальський зелений бульйон, харчо та іспанський гаспачо. Рейтинг ТОП-20 найсмачніших супів світу опублікувало видання CNN.
Борщ опинився у трійці найсмачніших страв, фото з відкритих джерел
За словами Джанет Кларксон, авторки книги "Суп: глобальна історія", в кожній культурі є якийсь суп й він має дуже давнє коріння. В своїй книзі вона описує історію приготування супів людством.
Перше місце в рейтингу посів суп банга з Нігерії. Повідомляється, що банга дуже популярна в цій країні. В суп додають плоди олійної пальми, м'ясо сома, яловичину та сушені морепродукти, а також спеції: африканський мускатний горіх, насіння рицини, оріму, джансу та листя белете.
Друге місце посідає бульйон Фо з В'єтнаму. В суп додають корицю, бадьян, рисову локшину, сиру та варену яловичину.
На третьому місці — український борщ. Повідомляється, що це найулюбленіший в Україні та Східній Європі суп.
Як повідомляв портал "Коментарі", українська кулінарна книга номінована на міжнародну премію Gourmand Awards. Українське видання названо кращим в номінаціях "Історія кулінарії" та "Східна Європа". До участі у виданні книги долучилися Український інститут та проект Їжакультура.
Новини