Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Українська книга номінована на міжнародну премію Gourmand Awards
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська книга номінована на міжнародну премію Gourmand Awards

Щороку організатори премії Gourmand Awards обирають кращі видання про кулінарію та традиційні кухні

5 січня 2022, 08:20
Поділіться публікацією:

Книгу "UKRAINE. Food & History /Україна. Їжа та історія" обрали як кращу в двох номінаціях міжнародної премії Gourmand Awards. Про це повідомляють на сторінці Українського інституту.
Українське видання названо кращим в номінаціях "Історія кулінарії" та "Східна Європа". До участі у виданні книги долучилися Український інститут та проект Їжакультура. На сайті Українського інституту вказано, що Їzhakultura — це науково-просвітницький проєкт про їжу, історію, суспільство, культуру. Мета проекту — популяризація кулінарних традицій українців та нашої гастрономічної спадщини.

Українська книга номінована на міжнародну премію Gourmand Awards

Книга розповідає про національну кухню, фото з відкритих джерел

В описі книги говориться, що українські рецепти та кулінарія, що відрізняється в кожному регіоні, доволі самобутня й є частиною історії та культурної спадщини народу. Метою цього видання є позиціонування української кухні як культурного надбання. В книзі описано рецепти страв, які знають як традиційні українські та кращі рецепти блюд з кожного регіону.

У створенні книги взяли участь провідні науковці та кухарі: Олена Брайченко, Тетяна Філевська, Олександра Гайдай, Артем Брайченко, В’ячеслав Попков, Ігор Лильо, Віталій Гуралевич, Оксана Задорожна, Марина Гримич, Ярослав Артюх, Віталій Резніченко, Денис Комаренко, Олена Жаботинська.

На премію Gourmand Awards було подано 1558 книг з 227 країн та регіонів. Повідомляється, що це найбільша кількість видань, які було представлено за всі роки існування премії. Серед них 1393 описували культуру їжі й 165 культуру приготування та вживання напоїв.

Організатори премії додали, що під час пандемії люди стали більше цікавитися приготуванням їжі та читанням.

"З пандемією люди повертаються до приготування їжі та читання. Автори та видавці задовольняють попит кількісно та якісно. Ще важливішим є те, що збільшення кількості видавництва таких книг відбувається в усьому світі. Зростання кількості видань в Латинській Америці та Африці вражає. Пандемія є глобальною, вона змінює поведінку всюди. У всьому світі публікується все більше книг про їжу, культура харчування стає важливою", — йдеться в тексті.

Повідомляється, що в добірку Gourmand Awards включають найкращі книги в всьому світі. За попередніми підрахунками, щороку видається понад 100 000 книг і документів про культуру їжі та напоїв, друкованих або цифрових, безкоштовних чи платних, з ISBN чи без. У видавців є приблизно 1% шансу, що їх оберуть до списку Gourmand Awards.

Як повідомляв портал "Коментарі", з 1 січня 2022 року в українських школах вводяться нові стандарти харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини