Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Яка нова епідемія охопила Індію
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка нова епідемія охопила Індію

Чотири індійських регіони оголосили про епідемію мукормікозу

24 травня 2021, 15:37
Поділіться публікацією:

Уряди індійських союзних територій Джамму і Кашмір оголосили про початок епідемії "чорної цвілі" (мукормікозу) на їхніх землях. Про це повідомляє Times of India.

Яка нова епідемія охопила Індію

Епідемія в Індії - фото з відкритих джрел

За інформацією журналістів, на минулому тижні аналогічні заяви зробили штати Раджахстан і Телангана.

Індійські лікарі зазначають, що нова хвороба з'являється у людей, які тривалий час перебували у відділеннях інтенсивної терапії та отримували кисневу підтримку. Крім того, на "чорну цвіль" часто страждають діабетики, які одержували великі дози стероїдів.

Нагадаємо, мукормікоз — це рідкісне захворювання, викликане грибами, які вражають ґрунт, рослини, зіпсовані овочі й фрукти. Це захворювання може викликати ускладнення з боку нервової системи, а також лихоманку, біль і припухлість очей, носових пазух.

Найбільш небезпечна "чорна цвіль" для людей із цукровим діабетом, ВІЛ, онкологією і пацієнтів з коронавірусом. Детальніше — в нашій статті.

Також ми повідомляли, що у квітні Індія потрапила в "коронавірусний шторм". У країні кілька днів поспіль фіксували антирекорди за кількістю нових випадків COVID-19. Відмітка досягала майже 350 тисяч хворих за день.

Раніше видання "Коментарі" розповідало, що українська влада домовилася про постачання гуманітарної допомоги Індії на взаємовигідних умовах.

Крім того, ми повідомляли, що вкінці березня Індія призупинила експорт найбільших партій вакцин від коронавірусу AstraZeneca, що виробляються на потужностях Serum Institute. Рішення про зупинку експорту пов'язане зі зростанням кількості заражень у країні й задоволенням внутрішнього попиту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини