Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Як насправді виглядала Жанна д’Арк: реконструкція обличчя
commentss НОВИНИ Всі новини

Як насправді виглядала Жанна д’Арк: реконструкція обличчя

Дизайнерка відтворила обличчя легендарної французької воїтельки Жанни д’Арк.

16 жовтня 2023, 17:55 comments4417
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Жанна д’Арк – національна героїня Франції та легендарна особа, яку знають у всьому світі. Французька воїтелька жила в 15 столітті, що означає відсутність фотографій, а рання смерть завадила її увіковічити в картинах. Тому вчені, дослідники та любителі намагаються відтворити лице Жанни д’Арк.

Як насправді виглядала Жанна д’Арк: реконструкція обличчя

Як насправді виглядала Жанна д’Арк. Фото з відкритих джерел

Зокрема за реконструкцію обличчя Жанни д’Арк взялась професійна дизайнерка з понад 10-річним досвідом Бекка Сеговія. Вона раніше в рамках власного проєкту Royalty Now відтворила обличчя таких відомих особистостей, як Тутанхамон, Авраам Лінкольн, Клеопатра та інших.

Бекка Сеговія вивчила історичні дані та займалась пошуком матеріалів про зовнішній вигляд Жанни д’Арк. Виявилось, що єдине зображення Жанни д’Арк, яке було створене за її життя — це замальовка французького політика, який насправді ніколи її не бачив. Попри це збереглась інформація в листах та описах про її зовнішній вигляд.

Виявилось, що Жанна д’Арк була невеликого зросту, близько 157 см. У неї було темне коротко підстрижене волосся з чубчиком. Її очі були "великі, темні та серйозні", а шкіра засмагла через довгий час перебування на вулиці. Також були описані інші характеристики, зокрема невелика червона пляма за одним з її вух.

Врахувавши усі особливості опису Жанни д’Арк дизайнерка Бекка Сеговія реконструювала обличчя легендарної французької героїні. Переглянути, як виглядала Жанна д’Арк можна нижче:

Як насправді виглядала Жанна д’Арк: реконструкція обличчя - фото 2

Жанна д’Арк була активною учасницею Столітньої війни між Англією та Францією. Вона зняла облогу з міста Орлеан, а наступні її перемоги призвели до коронації Карла VII. Жанна д’Арк бачила видіння, які, як вона стверджувала були від Бога і допомагали їй у перемозі. Згодом молода француженка була передана проанглійським єпископам, які засудили її до смертної кари за сфабрикованими звинуваченнями. Таким чином легендарна Жанна д’Арк загинула у віці 19 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що науковці реконструювали обличчя чоловіка, який жив 35 тис. років тому.

Також "Коментарі" писав, як виглядала мати Ісуса. Вчений відтворив обличчя Діви Марії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини