Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Вісьмох артистів позбавлять почесних звань та нагород: про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Вісьмох артистів позбавлять почесних звань та нагород: про кого йдеться

Мінкульт та комітет парламенту з питань інформполітики вимагають позбавити державних нагород артистів, що не засудили війну

22 березня 2022, 08:19
Поділіться публікацією:

Як повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, представники комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики подали президенту звернення щодо позбавлення почесних звань "Народний артист України" та "Заслужений артист України" тих, хто не засудив війну росії проти України й мовчить про своє ставлення до вбивств, які коять окупанти на нашій землі.

Вісьмох артистів позбавлять почесних звань та нагород: про кого йдеться

Фото ілюстративне / Pixabay

Мова йде про діячів культури: Баскова, Бортко, Герелло, Киркорова, Куєк (Лорак), Лободи, Крутого, Повалій. Ці особи займаються творчістю на території країни-агресора й сплачують податки в її бюджет.

"Мовчання громадян України чи нагороджених званнями в Україні прирівнюється до зради. Вони мовчать, навіть коли їхній новий роботодавець бомбить українські міста і вбиває наших дітей, цивільних громадян, тих, хто захищає країну. Вони не мають права носити звання Народних чи Заслужених артистів. Для цього треба бути з Народом України чи Заслужити це звання. В жодного з цих людей такої риси нема", — зазначив міністр.

Тому Міністерство культури та інформполітики приєдналося до заяви комітету та просить главу держави позбавити цих діячів державних нагород й почесних звань.

Окупанти нищать пам'ятки архітектури, музеї, бібліотеки, університети, собори і церкви. Фіксація таких злочинів ворога відбувається на національній платформі https://culturecrimes.mkip.gov.ua/. Зібрані матеріали використовуватимуть в якості доказів для кримінальних проваджень.

Як повідомляв портал, в Україні переходять на літній час наприкінці березня. Переводитимемо годинники вночі з 26 на 27 березня на годину вперед.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/otkachenkokyiv
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини