Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Відому картину Сандро Боттічеллі продали за рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Відому картину Сандро Боттічеллі продали за рекордну суму

Ця картина - найдорожча робота художника

29 січня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Картину "Портрет молодої людини з медальйоном", яку створив італійський художник Сандро Боттічеллі продали за досить значну суму — 92,2 мільйона доларів (близько 2,5 мільярдів гривень). У Нью-Йорку був проведений аукціон, повідомляється на сайті аукціонного дому Sotheby's.

Відому картину Сандро Боттічеллі продали за рекордну суму

"Портрет молодої людини з медальйоном". Фото: obozrevatel

Також відомо, що ця картина — найдорожча робота цього автора. Відзначається, що цей твір мистецтва вважається найціннішою роботою старих майстрів, які коли-небудь були продані на Sotheby's.

Портрет був написаний в 1480 році, експерти оцінювали його вартість мінімум в 80 мільйонів доларів. А володарем унікальної роботи італійського художника став російськомовний покупець, але ім'я його залишилося невідомим для громадськості.

Відомо, що до цього власником картини був Шелдон Солоу, який купив її в 1982 році за 1,2 млн доларів.

Відому картину Сандро Боттічеллі продали за рекордну суму  - фото 2

Додамо, що Сандро Боттічеллі вважається одним з найбільш значущих італійських художників епохи Відродження. Він — представник флорентійської школи живопису. Також живописець створив такі роботи як "Весна", "Венера і Марс", а також "Народження Венери". Відзначається, що остання картина принесла Боттічеллі світову популярність і славу.

"Портрет молодої людини з медальйоном" прославився на весь світ тим, що хлопчик тримає в руках медальйон, на якому зображений святий. Робота написана темперою на дошці розмірами 58,7 на 38,9 см

Як повідомляло видання "Коментарі", чому "каракулі" одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів. Сай Твомблі відомий всьому світу завдяки вмінню максимально креативно висловлювати свою творчість на полотні. Його манера відрізняється від інших художників тим, що він малює різні лінії, подряпини і написи в хаотичному порядку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини