Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Велика реставрація: які об'єкти планують відновити
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика реставрація: які об'єкти планують відновити

Планується реставрувати визначні туристичні об'єкти, що мають історичну цінність

16 вересня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

На програму "Велика реставрація" виділять 450 мільйонів гривень. У рамках програми будуть проведені реставраційні роботи для відновлення історичних та архітектурних пам'яток в 14 областях України. Про це повідомив голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

Велика реставрація: які об'єкти планують відновити

У Києві реконструювали Театр опери та балету ім. Т. Шевченка, фото з відкритих джерел

До числа об'єктів, які будуть оновлені за програмою, включили унікальні будівлі, що безперечно є туристичними магнітами. Загальна кількість об'єктів — більше 100.

Реставраційні роботи проведуть в столичних пам'ятках: Києво-Печерській Лаврі, (вартість реконструкції — 34,4 млн гривень), Софії Київській (23,9 млн грн), Національній Академії ім. П. І. Чайковського (103 млн грн), Національному художньому музеї, що розташований по вулиці Грушевського (40 млн грн), костелі Святого Миколая (20 млн грн).

У Львові та області відновлять Костел Святого Йосипа (вартість реконструкції — 32 млн грн) та Ратушу (10 млн грн). Серед об'єктів, що розташовані у Львові реконструюватимуть також приміщення університету "Львівська політехніка", Театру опери та балету ім. С. Крушельницької, Львівської бібліотеки ім. В. Стефаника, Львівської галереї мистецтв ім. Б. Возницького та інші.

Більшість об'єктів для реконструкції — це заповідники, церкви, замки, садиби поетів, письменників. Серед них Будинок Косачів та Заповідник "Батьківщина Т. Шевченка", Будинок декабристів Муравйових-Апостолів.

В Україні нещодавно відкрили острів Хортиця з оновленою інфраструктурою та відновленими музеями. До того ж, провели реконструкцію в 11 залах Жовківського замку, що знаходиться у Львівській області. У столиці відкрився оновлений Театр опери та балету ім. Т. Шевченка.


Велика реставрація: які об'єкти планують відновити - фото 2

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр культури розповів як планують реставрувати костел Святого Миколая.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини