Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Міністр культури розповів як планують реставрувати костел Святого Миколая
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр культури розповів як планують реставрувати костел Святого Миколая

Питанням реставрації займатиметься робоча група при Міністерстві

6 вересня 2021, 20:20
Поділіться публікацією:

Роботи із реставрації почнуться не раніше жовтня, адже у Міністерстві чекають на висновки фахівців щодо стану будівлі всередині. Наразі вже зібрано понад 5 мільйонів гривень для відновлення костелу. Про це написав на Telegram-каналі міністр культури Олександр Ткаченко.

Міністр культури розповів як планують реставрувати костел Святого Миколая

На реставрацію потрібно більше 75 млн грн, фото Facebook

За його словами, покроковий план дій щодо реставрації костелу вже готовий. Питанням реставрації займатиметься робоча група при Міністерстві, до якої буде включено представників громадських організацій, бізнесменів, фахівців.

Олександр Ткаченко наголосив, що відновлювальні роботи над костелом поділили на 3 етапи. Серед них протиаварійні та протипожежні роботи, відновлення органу, реставраційні роботи фасаду.

Експерти Державної служби з надзвичайних ситуацій мають надати Мінкульту висновок про масштаб матеріальних збитків від пожежі. Фахівці мають визначити характер пошкоджень від вогню та чи можна проводити ремонтні роботи. Адже є ризик обвалу стін та стелі, якщо пошкоджено конструкції будівлі.

За попередніми оцінками, для відновлення костелу потрібно 75 мільйонів гривень. Українські бізнесмени наголосили, що готові пожертвувати близько 20 млн гривень на відновлення органу та інтер'єру костелу, заявив міністр.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці хочуть, щоб міністр культури подав у відставку через пожежу в столичному костелі. У соцмережах українці вкрай обурені цією подією і вважають, що якби раніше відреставрували музичний інструмент, то його б не втратили зараз. Тому вимагають, щоб міністр культури пішов у відставку, а пам'ятники архітектури передали на баланс столиці й нарешті провели там реставрацію, якої вони потребують вже давно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини