Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні запрацював портал з пошуку військових архівів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запрацював портал з пошуку військових архівів

На єдиній платформі з доступом через єдине вікно представлені цифрові ресурси трьох центральних державних архівів України

13 травня 2022, 11:45
Поділіться публікацією:

Державна архівна служба України надала пошуковий портал, який дозволяє доступ через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів.

Знищений російський танк. Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як заявив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов, Держархівслужба надає в умовах реального часу мільйонам користувачів світу навіть в умовах війни пілотну версію важливого ресурсу, що спрощує життя архівістів та користувачів.

"На єдиній платформі з доступом через єдине вікно представлені цифрові ресурси трьох центральних державних архівів України, разом це становить близько 1,5 мільйона повнотекстових сканованих копій архівних документів, до яких створено повноцінний пошуковий апарат", - розповів Хромов .

За його словами , йдеться про Центральний державний архів вищих органів влади та управління України, Центральний державний архів громадських об'єднань України, Центральний державний архів-музей літератури та мистецтва України.

Окрім цього, у прес-службі Міністерства юстиції України зазначають , що на цьому сайті за ключовими словами можна знайти у безкоштовному онлайн-доступі тисячі документів, що є значним внеском у розвиток наукового середовища та велика підтримка сімейних, журналістських, людських досліджень.

Раніше повідомлялося, що громадяни України створили фотоархів на Goggle Drive, куди збирають фотографічні докази втрат, злочинів російських окупантів та полонених за час військового вторгнення Росії на територію України.

Ініціатори проекту закликають українців та громадян інших країн користуватися фотоархівом, щоб показувати росіянам злочини їхніх військових та нікчемність російської армії та полонених.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини