Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні вводять бустерну дозу вакцини: хто потрапив у перелік
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вводять бустерну дозу вакцини: хто потрапив у перелік

Бустерне щеплення спочатку отримають медичні працівники

22 грудня 2021, 23:15
Поділіться публікацією:

Національне  медичне відомство повідомило про введення в нашій країні  так званої  ревакцинальної дози вакцини від коронавірусної хвороби. Дозу можна буде зробити не раніше, як через пів року після другого щеплення. Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

В Україні вводять бустерну дозу вакцини: хто потрапив у перелік

Вакцинація в Україні (фото з відкритих джерел)

Найперше, бустерне щеплення отримають медичні працівники та обслуговуючий персонал закладів — інтернатів.

Важливо, що зробити ревакцинальну дозу можливо лише через 6 місяців після другого щеплення від коронавірусної хвороби.

Третю дозу  щеплення так само  робитимуть, використовуючи вакцини Moderna та Comirnaty/Pfizer.  Це буде зроблено незалежно від того, якою вакциною пацієнт робив щеплення попередніх два рази.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у МОЗ затвердили довідку для тих, у кого є протипоказання.Серед медичних документів з'явилася довідка для тих, у кого є протипоказання для вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України. В Україні вже затверджено форму відповідної довідки. Такий документ отримають ті, хто має медичні протипоказання для щеплення. Такі протипоказання бувають постійними, тобто людині не можна вакцинуватися взагалі, або тимчасовими на певний проміжок часу. Наказ МОЗ від 2 листопада затвердив форму №028-1/о "Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", що має дві сторінки.  Довідку видає сімейний лікар, заповнюючи та ставлячи печатку. У довідці лікар пише термін дії тимчасових протипоказань до вакцинації від COVID-19. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: moz.gov.ua/article/news/ukraina-vvodit-revakcinalnu-dozu-proti-covid-19-dlja-medikiv-ta-spivrobitnikiv-budinkiv-internatnogo-tipu
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини