Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Українська історична драма виходить у широкий кінопрокат у США: кошти підуть на допомогу нашій державі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська історична драма виходить у широкий кінопрокат у США: кошти підуть на допомогу нашій державі

Українська кінострічка має успіх серед глядачів в США і Канаді

18 березня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

В 600 кінотеатрах США в 45 штатах покажуть історичну драму українського режисера Олеся Саніна “Поводир”. Кошти з квитків передадуть на гуманітарні потреби українців. Кінотеатри передадуть їх фондам та організаціям, що збирають та доставлють гуманітарну допомогу в Україну. Про це повідомляють в кіно/телестудії Pronto Film.

Українська історична драма виходить у широкий кінопрокат у США: кошти підуть на допомогу нашій державі

Кадр кінофільму, фото Фейсбук

Ініціаторами кінопрокату стали професор та керівник Українського кіноклубу Колумбійського університету Yuri Shevchuk і президент Human & Civil Rights Organizations of America Маршал Строс. Разом з режисером Oles Sanin та продюсером Maxim Asadchiy вони організували прокат "Поводиря" у кінотеатрі Salem Cinema у містечку Сейлем, штат Масачусетс.

На сеанси прийшли дві зали глядачів, а також губернатор штату Масачусетс Чарлі Бейкер, член Конґресу США Сет Молтон та інші американські політики. Після цієї прем'єри американські ЗМІ та низка голівудських компаній взялися за промоцію та залучення все більшої кількості кінотеатрів США й Канади до прокату українського фільму.

В повідомленні йдеться, що кількість запланованих сеансів фільму зростає в геометричній прогресії.

"Сьогодні творці фільму, як і всі українці, долучилися до руху опору російській агресії. Продюсерський склад Пронто Фільм займається логістикою поставок з Європи. Оператор Sergi Mykhalchuk — документує роботу українських військ на передовій. Не забувають митці і про творчий фронт. Нова спільна робота Олеся Саніна, Сергія Михальчука та компанії Pronto Film — Dovbush Movie чекає своєї світової прем’єри на кінофестивалях та можливості зустрітися з глядачами у широкому прокаті після перемоги України", — йдеться в тексті.

Українські кінострічки створено за підтримки ДержКіно та Міністерства культури й інформаційної політики України.

Як повідомляв портал, в Службі безпеки розповіли про хакерську атаку на сайти новин України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини