Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Саудівській Аравії зведуть незвичайний хмарочос: яке його призначення
commentss НОВИНИ Всі новини

У Саудівській Аравії зведуть незвичайний хмарочос: яке його призначення

Проэкт назвали Мукааб, будівля матиме кубічну форму.

20 лютого 2023, 11:30
Поділіться публікацією:

Влада Саудівської Аравії збирається побудувати черговий незвичайний хмарочос на північному заході від центру Ер-Ріяда, неподалік палацу Мурабба.

У Саудівській Аравії зведуть незвичайний хмарочос: яке його призначення


Про це повідомляє Dezeen, пише телеграм-канал “Про Бізнес, стартапи, ІТ”. 


Архітектурний проєкт носить назву Мукааб. Будівля висотою 400 метрів матиме форму куба, по 400 метрів також будуть його довжина та ширина. При цьому фасад будівлі складатиметься з трикутних форм, що перекриваються. 


Понад два мільйони квадратних метрів віддадуть під торгові площі, дев’ять тисяч — під готельні номери, крім того площу відведуть під 100 тисяч житлових апартаментів.


Загалом Мукааб стане осередком для 80 розважальних і культурних майданчиків, університету технологій і дизайну, багатофункціонального іммерсивного театру і "культового" музею. Крім того, будівлю оздоблять різними культурними й туристичними пам’ятками, а майже на всю висоту атріуму встановлять спіралеподібну вежу.


Будівництво планують завершити до 2030 року.


Раніше ми писали, що наступною країною, яка може пережити найпотужніший землетрус, є Греція. Тамтешні історики прогнозують, що він матиме магнітуду 8,5 бала, що сильніше, ніж зазнали Сирія та Туреччина. 


“Коментарі” також повідомляли, що у центральній частині Туреччини стався ще один сильний землетрус магнітудою 7,7 після землетрусу такої ж потужності на південному сході країни вранці 6 лютого. За даними EMSC, землетрус стався о 13:24 за місцевим часом на 59 км на північний схід від міста Кахраманмараш на глибині 10 км. За цим був ще один поштовх магнітудою 5,7 в тому ж районі і поштовх магнітудою 5,4 на сході країни. Загалом понад 45 000 людей загинули внаслідок землетрусу, що вразив Туреччину та Сирію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/business_uua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини