Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Львівській області встановили музичний рекорд України (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львівській області встановили музичний рекорд України (ВІДЕО)

В книзі рекордів України з'явився новий рекорд наймасовішого виконання колядки

17 січня 2022, 09:07
Поділіться публікацією:








16 січня в Львівській області було встановлено новий музичний рекорд України. Зафіксували подію представники книги рекордів України. В селі Стрілки 406 людей грали на сопілках й співали вголос відому народну колядку "Нова радість стала". Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

У Львівській області встановили музичний рекорд України (ВІДЕО)

В Україні встановили новий рекорд, фото з відкритих джерел

В селі встановлюють музичні рекорди давно. Так, сім років тому, 237 людей виконали музику Державного Гімну й встановили рекорд України. В 2022 році селяни знову відзначилися в книзі рекордів. Цей рекорд присвятили пам'яті покійного місцевого вчителя сопілкарства.

Вік виконавців колядки різний: від 8 до 75 років. Серед них були школярі, пенсіонери, молодь та дорослі. На святі заграли на трембіті, потім співали та акопанували на сопілках, виступали вертепи, присутніх пригощали стравами місцевої бойківської кухні.

В бойківських селах майже всі учні грають на сопілках, до музики небайдужі й багато дорослих селян. Музична школа в селі працює більше 20 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", найкращою драмою Будапештського кінофестивалю став український фільм "Магда" режисера Дениса Соболєва. Кінострічка знята за мотивами повісті українця Сергія Сай-Боднара та німця Петера Хоманна "Любов і муки Магди Хоманн". Автори документальної повісті — нащадки Магди Хоманн.

Також ми писали, що Міністерство культури в 2015 році додало в "чорний" список Юрія Гальцева. Тому відповідно до статті 15 Закону "Про кінематографію" з жовтня 2015 року Держкіно не видавало посвідчення на прокат фільму "Ржевський проти Наполеона" жодній компанії дистриб'ютору. В цьому фільмі грав головну роль Володимир Зеленський.

Відео прямого репортажу Тараса Бабенчука на "Живому телебаченні"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини