Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Історична драма українського режисера здобула нагороду Будапештського кінофестивалю
commentss НОВИНИ Всі новини

Історична драма українського режисера здобула нагороду Будапештського кінофестивалю

Українська стрічка «Магда» визнана кращою в одній з номінацій на Будапештському кінофестивалі

12 січня 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Найкращою драмою Будапештського кінофестивалю став український фільм "Магда" режисера Дениса Соболєва. Про це повідомляє Укрінформ.

Історична драма українського режисера здобула нагороду Будапештського кінофестивалю

Актриса у ролі головної героїні, фото Facebook/ Ganza Film

В основі сюжету — доля німкені Магди Хоманн, що віддала своє серце українському солдату Олексію Кучинському та переїхала на Батьківщину коханого. Події відбуваються в часи Першої світової війни. Життя німкені було сповнене страждань, її запроторили до таборів ГУЛАГу в 1944 році. Однак паралельно з ліричною сюжетною лінією прослідковується й опис історичних подій тогочасної Європи.

Кінострічка знята за мотивами повісті українця Сергія Сай-Боднара та німця Петера Хоманна "Любов і муки Магди Хоманн". Автори документальної повісті — нащадки Магди Хоманн.

В творі описано життя їх родички на українському Поділлі. Повість "Любов і муки Магди Хоманн" була удостоєна двох літературно-мистецьких премій — імені Михайла Стельмаха та імені Івана Франка.

В фільмі головні ролі зіграли: Дар’я Творонович, Роман Покровський, Юрій Висоцький, Олег Москаленко.

Над створенням фільму "Магда" працювали кінокомпанії Master Production та Ganza Film. Фільм було знято за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Також серед нагород кінострічки — головний приз індійського кінофестивалю Golden Eagle Film Festival та нагорода в номінації "Краща режисерська і операторська робота" на Київському міжнародному фестивалі "Кінолітопис". Прем'єра історичної драми відбудеться восени 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", Держкіно заборонило фільм, де знявся Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини