Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Луцьку людей терміново евакуйовували з супермаркету: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Луцьку людей терміново евакуйовували з супермаркету: яка причина

Працівники відділення радіаційно-хімічного захисту зібрали речовину у магазині

4 листопада 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

3 листопада, близько 17:45, на лінію Служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Волинській області подзвонили жителі обласного міста Луцька. Мешканці повідомили про те, що в продуктовому супермаркеті виявлена небезпечна хімічна речовина. Про це повідомляє "Слово і Діло".

У Луцьку людей терміново евакуйовували з супермаркету: яка причина

На місці працювали працівники Служби порятунку, фото ДСНС

На місце прибули працівники відділення радіаційно-хімічного захисту та почали евакуацію працівників супермаркету та відвідувачів. Після чого приступили до збору розлитої ртуті в камері схову та на підлозі. Подія сталася в супермаркеті на проспекті Відродження.

Відомо, що в камері схову невідомі залишили пакет з ртуттю. Ртуть, що була в закладі торгівлі зібрали, там провели демеркуризацію об'єкту. Повідомляється, що постраждалих немає. Роботи проводили понад годину. Всього у пакеті було близько 200 грамів ртуті.

Хімічну речовину зібрали спеціальними приладами. Ртуть небезпечна тим, що її пари можуть викликати інтоксикацію в людей та за великої концентрації навіть смерть. Ртуть часто використовують для отруєння. Тому її не можна торкатися руками, а приміщення, де її виявили, слід обов'язково провітрювати кілька годин після того, як ртуть зібрана та вилучена.

Як повідомляв портал "Коментарі", на Закарпатті прикордонники виявили в багажі іноземного громадянина чимало ртуті, яку він хотів перевезти за кордон для продажу. Чоловік віз контрабандою три кілограми ртуті, які він мав продати за 200 тисяч євро замовнику у європейській країні. Чоловіка затримали працівники Служби безпеки України для з'ясування обставин події та виявлення причетності інших осіб до контрабанди хімічної речовини.

У Луцьку людей терміново евакуйовували з супермаркету: яка причина - фото 2
У Луцьку людей терміново евакуйовували з супермаркету: яка причина - фото 3
У Луцьку людей терміново евакуйовували з супермаркету: яка причина - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини