Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Києві знімають короткометражку про війну і скалічені душі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві знімають короткометражку про війну і скалічені душі

Дебютна стрічка Данила Дедкова за сценарієм Андрія Бабіка розповість про біль і цінності, які приносить і підсвічує війна

21 жовтня 2023, 20:43
Поділіться публікацією:

У Києві тривають зйомки короткометражного фільму "Солдатик". Його герой — поранений Солдат, який лікується у шпиталі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Детектор Медіа".

У Києві знімають короткометражку про війну і скалічені душі

На зйомках фільму

Головний герой перебуває в напівсвідомому стані і не може вимовити ані слова. Але він переживає містичний надприродний стан, мандруючи між світом живих і потойбіччям. Для оточуючих він раптом становиться оракулом, до якого можна звернутися, щоб дізнатися про долю рідних. Герой може відповісти, до якого світу — нашого чи потойбічного — належить особо, за яку питають. Пораненого солдата грає молодий актор Київського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Павло Шпегун. Глядачі могли оцінити його акторські здібності у фільмах "Антон і червона химера", "Вірити" та "Носоріг" (2021).

Одним з тих, кому допомагають надприродні здібності головного героя, є чиновник. Він приїхав до пораненого, не вірячи в його здібності, натомість військовий допомогає йому знайти на фронті свого сина. Посадовця грає кіноактор Сергій Деньга, у доробку якого більш ніж сто ролей у фільмах і серіалах.

Продюсери проєкту залучили до роботи заслуженого артиста України Сергія Калантая. Він грає головного лікаря, який є прихильником відомого австрійця Зігмунда Фрейда. Лікар особлює в собі професіонала, який пройшов непростий шлях війни в Афганістані і на собі знає, що таке біль та страждання.

У фільмі також будуть і декілька фронтових сцен, в яких візмуть участь реальні військові.

- Це фільм про наслідки майже кожної страшної війни, а також про віру, стосунки батьків із дітьми та їхній незримий зв'язок, про хлопців, які повертаються з фронту в мирне життя зі скаліченим тілом і скаліченою душею, про совість, дружбу та про розуміння, хто ти є. Але насамперед це фільм про чоловічий біль, у цьому випадку — біль батька, побратимів, лікаря, — розповіла продюсерка проєкту Тетяна Лазарева. — Назву фільму дав іграшковий солдатик, якого колись у дитинстві герой фільму, Чиновник, дав своєму синові як іграшку-оберіг.

Тим часом, пішов із життя відомий футболіст.

Відомий російський пропагандист вибачився.

 А в УЄФА заступилися за Путіна: за що оштрафували Литву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини