Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Каліфорнії учнів 7 - 12 класів зобов'язали вакцинуватися проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У Каліфорнії учнів 7 - 12 класів зобов'язали вакцинуватися проти COVID-19

Ті, хто хочуть вчитися в школі, повинні зробити щеплення. Хто відмовиться - зможе вчитися тільки дистанційно

2 жовтня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

У Каліфорнії учнів 7 — 12 класів зобов'язали зробити щеплення проти коронавірусу COVID-19, якщо вони мають намір відвідувати школу.В іншому випадку їм доведеться перейти на дистанційне навчання. Про це повідомляє американський телеканал CNN. Про нововведення повідомив губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом. Правило почне діяти, орієнтоване, в липні 2022 року.

У Каліфорнії учнів 7 - 12 класів зобов'язали вакцинуватися проти COVID-19

Вакцинація - фото з відкритих джерел


Вимоги до обов'язкової вакцинації будуть поетапно вводити для учнів 7 — 12 класів відповідно до графіка схвалення FDA. Ті, хто хочуть вчитися в школі, повинні зробити щеплення. Хто відмовиться — зможе вчитися тільки дистанційно. На початку вересня Рада освітян об'єднаного шкільного округу Лос-Анджелеса одноголосно прийняв рішення про обов'язкової вакцинації проти коронавірусу всіх школярів у віці від 12 років. У разі відмови від щеплення доведеться перейти на дистанційне навчання. Всі учні у віці від 12 років повинні отримати по обидва щеплення проти коронавірусу до 10 січня 2022 року, якщо не мають медичних протипоказань. До цього планувалося зробити обов'язкові щеплення до 19 грудня.


Нагадаємо, як випливає з наказу МОЗ про перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації роботодавці будуть змушені не допустити на робочі місця нещеплених співробітників. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє "Громадське". Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що в країні є контролюючі органи, які мають право перевіряти підприємства, компанії і держустанови на наявність вакцинації у працівників. Якщо ж виявиться, що працівники не вакциновані, то за це буде нести відповідальність, в першу чергу, роботодавець. Якщо вакцинація обов'язкова, то роботодавець має право не допустити людини на робоче місце. Якщо ж він, звичайно, не вакцинована. Віктор Ляшко зазначив, що влада чітко розуміє, що, якщо державна організація хоче функціонувати, виконуючи всі свої функції, то її співробітники повинні бути щеплені і перебувати на своїх робочих місцях, а не працювати віддалено. На підтвердження своїх слів Ляшко привів статистику по вакцинації в збройних силах України, де вже щеплено більше в 90%. У МВС трохи менш як 87-88%.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини