Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Єгипті виявили сто найдавніших саркофагів і золото
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті виявили сто найдавніших саркофагів і золото

Вік мумій становить понад дві тисячі років

16 листопада 2020, 09:14
Поділіться публікацією:

Влада Єгипту виступила з офіційною заявою про велику археологічну знахідку. Так, згідно з інформацією, вчені виявили близько ста стародавніх саркофагів з муміями, а також позолочені колони та 40 статуй. Вік знахідок оцінюють у 2 тис. 500 років. Поховання вдалося виявити на глибині 12 метрів в некрополі екс-столиці Єгипту Мемфісі.

У Єгипті виявили сто найдавніших саркофагів і золото

Саркофаги та статуї встановили біля підніжжя знаменитої ступінчастої піраміди Джосера в Саккарі. Археологи публічно розкрили одну з трун і переконалися, як добре збереглися мумії. Саркофаги також досліджують за допомогою рентгену.

Міністр туризму і старожитностей Халед ель-Анані заявив, що виявлені саркофаги належать до пізнього періоду (664-332 рр. до н. е.) і епохи династії Птолемеїв, яка правила країною приблизно з 320 року до н.е. до 30 рік до н.е.

"...Саккара ще не розкрила всього, що містить, — сказав ель-Анані на церемонії. — Це скарб. Розкопки все ще тривають. Коли ми звільняємо одну могильну шахту, то знаходимо вхід в іншу".

Знайдені артефакти планують розмістити на постійній основі в трьох музеях Каїра. Влада також заінтригували публіку тим, що пообіцяли найближчим часом розповісти про ще одну знахідку.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше в місті Саккара, який знаходиться приблизно в 30 км від Каїра, були виявлені стародавні поховання. У вересні археологи виявили тут майже 30 закритих трун в одній з трьох похоронних шахт глибиною від 10 до 12 метрів. Місцева влада повідомляла, що тоді загальна кількість знайдених поховань зросла до 59.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини